PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da građani Srbije ne treba da brinu kada je reč o platama i penzijama, naglašavajući da ne samo što će biti redovne, već da se razmišlja kada dođe vreme, u narednim mesecima, pre kraja godine da se one povećaju.

ЛЕПЕ ВЕСТИ ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ: Ево када се очекује ново повећање плата и пензија

Foto: Profimedia

– Brine nas povećanje cena nafte, ali tu ćemo gledati, pošto dolazi redovna akcizna povećanja početkom maja, kako i na koji način da to rešimo i da to ljudi ne osete u potpunosti – rekao je to on za RTS.

Vučić je naglasio da je je važno da Srbija nastavi ekonomski razvoj, da radi što više, dodavši da su rezultati iz februara dobrii, a i u martu se očekuju da ti brojevi budu veoma dobri.

– Treba da nastavimo da radimo sa svim partnerima, sa svim prijateljima, da razvijamo svoju zemlju, da nastavimo sa industrializacijom – rekao je predsednik.

On je najavio da će u narednom periodu biti otvaranja i nekoliko fabrika, kao i postavljanje kamena temeljaca za nove.

Foto: RTS Printskrin

– Treba da nastavimo sa radovima na Ekspu, da nastavimo sa ulaganjem, da nastavimo sa građevinskom industrijom, i sa našim velikim infrastrukturnim projektima – rekao je Vučić.

Kako je naglasio sve je to veoma skupo i veoma mali broj zemalja to može da priušti.

– Sad ćemo morati malo da se stisnemo, da vodimo računa o svakom dinaru i da brinemo o svemu, ali mi time snažimo svoju zemlju, njenu poziciju u regionu i odvraćamo svakog potencijalnog agresora. U skladu sa tim morat ćemo da radimo još snažnije, još jače, da još više gradimo i da se još više borimo i Srbija će po tom pitanju, uveren sam, imati uspeha – rekao je Vučić.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst