Jednom od dvojice lekara, koji su među optuženima za smrt glumca Metjua Perija, savezni sudija je u petak zabranila obavljanje lekarske prakse, dok je lekar preko svoga advokata naknadno izrazio kajanje.

Mark Čaves se pojavio pred okružnim sudom u Los Anđelesu zbog optužbe o udruživanju radi nezakonite distribucije ketamina, a dozvoljeno mu je da ostane na slobodi uz kauciju od 50.000 dolara, prenosi N1.

Čaves je ranije potpisao nagodbu sa saveznim tužiteljima da će priznati krivicu, za šta je njegov advokat Mat Bininger novinarima rekao da će učiniti u kasnijoj fazi postupka, koja će biti zakazana unutar nekoliko nedelja.

U sklopu uslova za kauciju koje je postavila sudija Žan Rosenblat, Čaves je takođe morao predati svoj pasoš, a zabranjeno mu je i da obavlja lekarsku praksu. Pristao je da preda svoju licencu na zasebnom administrativnom saslušanju ranije ove nedelje, rekao je portparol glavnog državnog tužioca.

“Moj klijent prihvata odgovornost. Čini sve u svojoj moći kako bi sarađivao, kako bi pomogao u ovoj situaciji i veoma se kaje”, rekao je Bininger pred sudnicom.

Advokat je dodao da se Čaves ne kaje zbog toga što je Peri bio zvezda, već zbog činjenice da “je preminuo neko ko je pokušavao da se izleči”.

Bininger je odbio da komentariše pojedinosti slučaja. Čaves je pokunjene glave stajao pored svog advokata, ali ništa nije rekao.

Salvador Plasensija, drugi lekar optužen u slučaju, nije priznao krivicu, kao ni okrivljena Džasvin Sanga, za koju su vlasti rekle da je bila neovlašćeni dobavljač droga a bila je poznata kao “kraljica ketamina”.

Kenet Ivamasa, Perijev lični asistent s kojim je živeo i koji je priznao da je glumcu ubrizgao drogu, i navodni posrednik koji je rekao da je ketamin nabavio od Sange, već su priznali krivicu.

Vlasti su rekle da je Plasensija kupio ketamin od Čavesa, a u porukama poslatim njemu, u kojima su raspravljali o iznosu koji će naplatiti Periju za drogu, napisao je: “Pitam se koliko će ovaj kreten platiti”.

Peri je preminuo u 55. godini od “akutnih efekata ketamina“ i drugih uticaja koji su doveli do toga da izgubi svest i udavi se u svojoj kadi, prema nalazu obdukcije iz 2023. godine.

Glumac je javno priznao višegodišnje korišćenje droga, uključujući razdoblje kada je glumio Čendlera Binga u sitkomu “Prijatelji” iz 1990-ih.

Post Views: 30

Originalni tekst