Delovi Australije biće pogođeni još jednim hladnim talasom s Antarktika, koji sa sobom donosi nekoliko dana snega, ledenih vetrova i kiše.
Nedeljna “ledena eksplozija” zahvatiće Australiju, dok istočnu obalu zahvata zima. Snažni vetrovi su obeležili vikend u Južnoj Australiji i Viktoriji, dok će danas stići i do Novog Južnog Velsa. Prema vremenskoj prognozi, do zahlađenja je došlo zbog hladnog polarnog vazduha koji se širi prema jugoistoku zemlje.

Sa još jednim polarnim talasom koji se u toku vikenda uputio ka jugoistočnoj Australiji, doći će do produženja hladnog vremena u većem delunaredne nedelje. Hladan front i polje niskog pritiska se kreću kroz istočnu Australiju. Prema oceni meteorologa mogu se očekivati još ekstremniji uslovi u planinskim regionima. Očekuju se i jače snežne padavine.

Izražene niske temperature imaćemo najmanje nedelju dana, s tim da se očekuje da vetar popusti od utorka na sredu. Međutm, meteorolozi upozoravaju da bi drugi frontalni sistem mogao da izazove d..Original Article