„Tužilaštvo je odbilo da se bavi bilo kojim procesom koji može da ugrozi Srpsku naprednu stranku“, rekao je Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta povodom odluke Višeg javnog tužilaštva (VJT) da odbaci krivičnu prijavu za preseljenje birača iz Male Krsne u beogradsku opštinu Voždovac.

„Ništa neočekivano“, istakao je Lazović u emisiji Studio lajv na N1, dodajući da je VJT do sada odbilo da se bavi bilo kojim procesom koji može da ugrozi SNS, piše N1.

On je napomenuo da je taj problem mnogo veći od izbornog prava i da je povezan sa svakim delom života.

Podsetio je da je Zeleno-levi front od Evropskog parlamenta tražio izveštaj o Srbiji, nalik „Pribeovom izveštaju“ za Severnu Makedoniju.

„Jedan takav izveštaj kao Pribeov bi bo dobar i tu će se pokazati da li imamo podršku Evropske unije da se stane na put ovoj kriminalnoj hobotnici koja je preuzela sve u državi“, rekao je Lazović.

Više javno tužilaštvo u Beogradu oje ranije saopštilo da je odbačena krivična prijava koje su podnele neke opozicione stranke zbog navodnih zloupotreba i davanja u vezi sa prijavom prebivališta građana Male Krsne na opštini Voždovac, 5. marta 2024. godine.

Post Views: 17

Originalni tekst