Kopredsednik Zeleno-levog fronta (ZLF) Radomir Lazović govorio je u emisiji na N1 o hapšenju aktivista i naveo da se radi o organizovanoj akciji koja nije sporadična i da se radi svesno, sa idejom zastrašivanja ljudi. Smatra da bi vlast trebalo da štiti javni interes, a ne da radi u službi Rio Tinta.

„Policija koristi zakonsku mogućnost koju imaju, a to je da pozovu ljude na informativni razgovor, ali koje to oni informacije dobijaju od ovih ljudi? Šta je to od informacija što njima nedostaje? Mislim da bi bio dobar znak da se traži odgovornost Ivice Dačića, odnosno ministarstva, da vidimo šta tačno rade i zbog čega vrše nasilje i ove zastrašivanje aktivista“, rekao je Lazović.

Kopredsednik Zeleno-levog fronta smatra da su predstavnici vlasti donedavno krili da se zalažu za iskopavanje litijuma, kao i da vrše pritisak na naučnike

Kad pomislite na Rio Tinto, koje lice vam pada na pamet? Njihovi direktori, sigurno ne. Meni pada Brnabić i Aleksandar Vučić. Kao što za Beograd na vodi kad kažete koje lice vidite – Siniša Mali. To su ljudi koji su potpuno stavljeni u službu te kompanije“, kaže Lazović.

Dodao je da bi voleo da se pokaže briga za ljude i za sve ono što vidimo.

Post Views: 13

Originalni tekst