(Beta) – Kopredsednik Zeleno levog fronta (ZLF) Radomir Lazović je danas ocenio da je očigledno da će nova Vlada Srbije biti „vlada kontinuiteta štetnih odluka i koruptnivnh dilova“ i, kako je kazao, „svega onoga na šta smo navikli kada je Srpska napredna stranka (SNS) u pitanju“.

„(Biće) još kriminala, još podvala, još isisavanja novaca građana iz budžeta preko megalomanskioh projekata“, rekao Lazović.

Mandatar Miloš Vučević, koji je i predsednik SNS, je ranije danas saopštio imena kandidata za ministre, o kojima će, u sredu, početi rasprava u Skupštini Srbije.

Lazović je rekao da je u toj vladi, u odnosu na prethodnu, jedina razlika „kako su se prekomponovali jurišnici SNS, unutar same stranke“.

Odnosno,  kako je rekao, „očigledno je da klan iz Novog Sada je dobio veći prostor što je možda i logično s obzriom da je Vučević mandatar“.

„Ne vidim ništa korisno u ovome za građane Srbije a vidiim nove problleme koje ćemo imati i sa činjenicom da nam 15.000 građana godišnje premine od zagađenja vazduha, da 40 odsto ljudi u Srbiji njema kanalizaciju, da se naši gradovi i priroda guše u divljim deponijama…“, rekao je on.

Ukazao je, u tom kontekstu, i  na probleme sa pijaćom vodom u Vojvodini a naveo je i da je „Srbija država sa jednim od najvećih ekonomskih nejednakosti u Evropi“.

„Kada im postavite sva ova pitanja, odgovara nema i jasno je da ćemo nastaviti u istom pravcu“, kazao je Lazović.

Post Views: 10

Originalni tekst