Srpski strelac Lazar Kovačević zauzeo je danas u Šateru poslednje osmo mesto u finalu discipline malokalibarska puška trostav 50 metara na Olimpijskim igrama.

ЛАЗАР ПРОМАШИО МЕДАЉУ! Ковачевић као последњи завршио такмичење у финалу дисциплине малокалибарска пушка тростав

Foto: Profimedia

Kovačević je na debiju na Olimpijskim igrama zauzeo poslednje mesto sa 407,4 kruga.

Posle prvog pucanja u klečećem stavu Kovačević je bio osmi sa 49,7 krugova, posle druge serije bio je sedmi sa 101,5 krugom, a posle treće serije sa 152,3 kruga zauzimao je poslednje osmo mesto.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Posle toga strelci su pucali tri serije u ležećem stavu. Posle prve Kovačević je imao 204,5 na osmom mestu, posle druge bio je sedmi sa 257,1 krugom, a posle treće osmi sa 307,9 krugova.

Zatim su usledile dve serije u stojećem stavu, posle prve srpski strelac bio je poslednji sa 357,7 krugova, a posle druge ostao je poslednji sa ukupno 407,4 kruga, posle čega je eliminisan iz finala, zajedno sa sedmoplasiranim Poljakom Tomašom Bartnikom.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Nakon toga, posle svakog hica po jedan najslabiji takmičar je redom eliminisan.

Zlatnu medalju osvojio je kineski strelac Jukun Liju sa 463,6 krugova, srebro je osvojio Ukrajinac Serhij Kuliš sa 461,3 kruga, a bronzanu medalju osvojio je Indijac Svapnil Kusale sa 451,4 kruga.

Kraj za Lazara

Nažalost, zauzeo je poslednju, osmu poziciju.

Loše, baš loše…

Lazar bolji od rivala, ali je i dalje poslednji. Zaostaje 0,2 i 0,8 za sedmim Bartnikom i šestim Krišom. Lider je Kinez Liju ispred Norvežanina Hega i Ukrajinca Kuliša.

A sada, najteži stav

Pred Kovačevićem je najteži stojeći stav u kojem je vrlo bitna brzina. Strelci imaju po deset hitaca.

Ponovo na začelju! 

Loš hitac 9,9 na startu, nova devetka i deluje da ide ka ispadanju Lazar. Slaba desetka sa 10,3 pa još bolje 10,5. I na kraju 10,2. Osmi je i posle ležećeg stava sa 307,9 krugova. Zaostaje manje od jednog kruga za šestim mestom koje vodi dalje u raspucavanje za medalju.

 Lider Heg iz Norveške ima 312,1 krugova.

Lazar nije više poslednji

Posle dobre prve dve serije u ležećem stavu sa 52,2 i 52,6 krugova napredovao je na sedmu poziciju, na 0,4 je od šeste.

Kovačević nikako da krene

Pucao je bolje Lazar Kovačević u ležećem stavu i imao je 52.2 kruga. Ipak, i dalje mu je to malo kako bi se pomerio sa poslednjeg mesta.

Foto: Printskrin

 

Sledi pauza

Sada sledi pauza da se takmičari pripreme za ležeći stav. Ozbiljan je zadatak jer da ne bi ispao mora da nadoknadi 1 krug zaostatka za šestoplasiranim Kusaleom. Sedam minuta je pauza. 

 

Pao na kraj! Osmi je, ali ima šansu!

Nešto slabije je startovao, pa upucao novu desetku, a zatim 10,4. potom 10,6 i na kraju njegov rezultat je 152,3. Kovačević je poslednji posle prvog stava, ali sa minimalnim zaostatkom za šestom pozicijom koja vodi dalje posle prva dva stava. Ima 152,3 kruga, 0, 6 manje od sedmog, a 1,0 iza šestoplasiranog Indijca Kusalea. Za sada je prvi Jon Herman Heg iz Norveške sa 155.3, drugi je Jukun Liju sa 154, a treći Sergij Kuliš sa 153.9.

Lazar deli poslednje mesto

Kovačević je na deobi poslednje dve pozicije posle prve dve serije klečeći. U drugoj je bio znatno bolji sa 51,8 poena.

Krenulo je takmičenje

Nije dobro Lazar Kovačević krenuo takmičenje, kao da je trema okovala ruke mladog Srbina. Prvi hitac 9,7, drugi 10,2 zatim 9,6, nnda desetka – 10,7. Na kraju posle prvog pucanja srpski takmičar je nažalost osmi.

Foto:SK „Jagodina 92“

 

Uoči

Šesti dan Olimpijskih igara za srpske sportiste otvoriće strelac Lazar Kovačević nastupom u finalu discipline malokalibarska puška trostav od 9.30 sati.

Lazar je briljirao u kvalifikacijama, zauzeo je peto mesto, mada je vrlo dugo bio među prva tri takmičara, a nekoliko hitaca pre kraja čak je bio i na poziciji broj jedan.

Da objasnimo pravila u finalu 50 metara trostav. Prvo se puca 15 metaka u klečećem stavu, pa 15 metaka u ležećem stavu, a onda i deset metaka u stojećem položaju. Kada se ispuca 40 metaka, počinje ispadanje.

Posle 40. hica ispadaju takmičari koji su na sedmom i osmom mestu, posle 41. ispada šesti, posle 42. petoplasirani, posle 43. četvrti, posle 44. treći. U 45. hicu između dva preostala takmičara pada odluka o zlatu.

U finalu nema nijednog osvajača medalje iz Tokija, gde je bronzu uzeo naš Milenko Sebić.

Foto:SK „Jagodina 92“

 

Od finalista sa prethodnih Olimpijskih igara tu su Norvežanin Heg, koji je bio četvrti, te Ukrajinac Kuliš, koji je bio osmi, a koji je aktuelni šampion sveta ispred Poljaka Bartnika i Hega. Inače, Bartnik je bio prvak sveta 2018.

Nabolji u kvalifikacijama bio je Kinz Jukun Liju, koji je 11. maja u Bakuu postavio novi svetski rekord sa 468,9.

Finalisti (rezultati kvalifikacija):

1. Jukun Liu (Kina) 594 kruga, 2. Jon-Herman Heg (Norveška) 593, 3. Sergej Kuliš (Ukrajina) 592, 4. Bernard Lukas Kris (Francuska) 592 (35), 5. Lazar Kovčević (Srbija) 592 (33), 6. Tomaš Bartnik (Poljska) 591, 7. Svanpil Kusale (Indija) 590, 8. Petr Nimburski (Češka) 590…

Direktan prenos finala možete da gledate na RTS 1 sa početkom u 9.30, kao i tekstualni prenos borbe za novo odličje na našem portalu.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst