ODUŠEVIĆETE sve goste, napravite najbolje slavsko žito sa kakaom.

ЛАКО И ЈЕДНОСТАВНО, А ГОСТИ ЋЕ БИТИ ОДУШЕВЉЕНИ! Најбоље славско жито са какаом

Foto Shutterstock

Nikoljdan je najčešća krsna slava među Srbima. Spremite najbolje slavsko žito za Svetog Nikolu i to sa kakaom. Dobar predlog jeste slavsko žito sa bademima i medom. Ovaj recept podrazumeva da se celim orasima i kakao prahom ukrasi slavsko žito.

Potrebno:

520 g pšenice belije

350 g mlevenih oraha

310 g šećera u prahu

10 g vanilinog šećera

1/3 kašičice cimeta

Za ukrašavanje:

100 g celih oraha

150 g kakaoa

Recept za najbolje slavsko žito sa kakaom:

Pšenicu za slavsko žito očistite, pa je ubacite u veću posudu i prelijte vodom. Ostavite tako da prenoći, procedite, pa nalijte svežom vodom. Kuvajte na srednjoj vatri dok ne proključa, pa smanjite temperaturu i nastavite da kuvate dok pšenica ne omekša.

Procedite ponovo, ali vodu u kojoj se kuvala pšenica sačuvajte sa strane. Sameljite pšenicu, pa dodajte mlevene orahe, šećer u prahu, vanilin šećer i cimet. Sjedinite sastojke dobro, pa rasporedite slavsko žito u činije za serviranje. Ukrasite ivice celim orasima, a u sredinu stavite kakao u obliku krsta.

(StvarUkusa/Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora - Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora – Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

PUNIH 90 dana prošlo je od tragedije u Banjskoj, 24. septembra, kada su u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom stradala trojica Srba – Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, Igor Milenković (50) i Bojan Mijailović (30) iz Leposavića. Stefan, Igor i Bojan sahranjeni su nakon šest dana agonije kroz koje su prošle njihove porodice. Međutim, njihova agonija tog dana nije završena – tri meseca kasnije, oni i dalje ne znaju kako su stradali njihovi najmiliji – rezultata obdukcije ubijenih Srba još uvek nema, a nema ni naznaka da će ih uskoro biti.

27. 12. 2023. u 07: 00

Originalni tekst