Lajčak pisao Hotiju zbog najave da Vučiću neće biti dozvoljena poseta Kosovu

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak pisao je premijeru Kosova Avdulahu Hotiju zbog najave da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću neće biti dozvoljena poseta Kosovu.

Miroslav Lajčak Foto: Srđan Ilić
Miroslav Lajčak Foto: Srđan Ilić

Lajčak je uputio službeno pismo Hotiju povodom objave kosovske ministarke spoljnih poslova Melize Haradinaj-Stuble u sredu na Tviteru da predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće dobiti dozvolu da poseti Kosovo "sve dok se ne izvini za genocid počinjen nad narodom Kosova".

Hoti je potvrdio da je primio pismo Lajčaka i saopštio da će poštovati sporazume o slobodnom kretanju i posetama zvaničnika dveju strana.

"Poštujemo sporazume i zalažemo se za slobodno kretanje, radimo na zatvaranju svih otvorenih pitanja sa Srbijom, ali ponekad su neka pitanja vrlo osetljiva. Svaki zahtev za posetu rešavaće se u kontekstu osetljivosti", rekao je Hoti.

Najavio je i da će se u procesu dijaloga Srbija-Kosovo razgovarati o svim otvorenim pitanjima.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article