Lajčak danas u poseti Beogradu

0
20

Lajčak danas u poseti Beogradu

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prišrine Miroslav Lajčak danas stiže u Beograd gde će se sastati sa najvišim predstavnicima vlasti Srbije.

Miroslav Lajčak Foto: Srđan Ilić
Miroslav Lajčak Foto: Srđan Ilić

Tokom posete Beogradu Lajčak će se sastati i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a tema razgovara biće napredak postignut od obnavljanja dijaloga uz posredovanje EU u julu, kao i o narednim koracima u pregovorima.

Lajčak u Beograd stiže nakon dvodnevne posete Prištini.

On je juče razgovarao sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, ali i sa liderima Samoopredeljenja Aljbinom Kurtijem, Alijanse za budućnost Kosova Ramušem Haradinajem, DPK-a Kadrijem Veseljijem, Inicijative Fatmirom Ljimajem, AKR-a Bedžetom Pacolijem. Takođe, sastao se i sa liderom Srpske liste Goranom Rakićem.

Delegacija Srpske liste istakla je na sastanku sa Lajčakom da je formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) od vitalnog značaja za opstanak srpskog naroda na Kosovu.

Prethodno je Lajčak razgovarao i sa premijerom Kosova Avdulahom Hotijem.

On je sinoć izjavio da je jasno da dijalog ne može da se zaobiđe, kao ni postizanje sveobuhvatnog sporazuma kojim bi se rešila sva otvorena pitanja.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article