EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Premijer Kosova Aljbin Kurti potvrdio je da su oslobođena tri pripadnika Kosovske policije koje je uhapsila Srbija, piše N1.

„Iako smo radosni jer će se oni vratiti porodicama, ova otmica je ozbiljno kršenje ljudskih prava i mora biti kažnjena. Srbija mora snositi odgovornost za ovu agresiju“, napisao je Kurti na tviteru.

Kurti je ponovio da su kosovski policajci „kidnapovani“, što Beograd negira i tvrdi da su uhapšeni na teritoriji centralne Srbije.

Viši sud u Kraljevu prethodno je saopštio da je potvrdio optužnicu protiv trojice kosovskih specijalaca koji su 14. juna uhapšeni i doneo rešenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor.

U saopštenju se navodi da je nakon što je sproveden prethodni postupak i podignuta optužnica od strane Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu protiv osumnjičenih lica B.S., R.Z. i Š.M. zbog po jednog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348. st. 4. u vezi st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika, vanpretresno veće Višeg suda u Kraljevu potvrdilo optužnicu protiv navedenih okrivljenih i donelo rešenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor.

Originalni tekst