Kurti i Osmani sa predstavnicima Srpske liste o konstituisanju novih institucija

Kandidat za premijera Kosova iz redova Samoopredeljenja Aljbin Kurti i v.d. predsednika Kosova Vjosa Osmani obavili su danas konsultacije sa predstavnicima Srpske liste o konstituisanju institucija posle vanrednih parlamentarnih izbora od 14. februara.

Srpska lista Foto:Kossev
Srpska lista Foto:Kossev

Iz Srpske liste su posle sastanka saopštili da su kandidatu za novog premijera preneli spremnost za razgovore o unapređenju uslova u kojima Srbi žive na Kosovu i Metohiji.
Naveli su i da su tokom konsultacija obavešteni da će konstitutivna sednica novog saziva kosovske skupštine biti održana 22. marta, a neposredno potom i sednica na čijem će dnevnom redu biti izbor nove vlade.
Kurti i Osmani ranije su dobili podršku Naprednog pokreta kosovskih Roma, Socijaldemokratske unije, Aškalijske stranke za integraciju, koalicije Vakat i Nove inicijative Roma Kosova a sutra bi trebalo da razgovaraju sa poslanikom Jedinstvene Goranske stranke. Ademom Hodžajem.
U petak će se Kurti i Osmani sastati sa novim predsednikom Demokratskog saveza Kosova, Ljumirom Abdidžikuom.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article