Betadanas 23:46

Kurti čestitao Ujedinjenim nacijama usvajanje Rezolucije o Srebrenici 1foto EPA-EFE/ENES SAHITI

Premijer Kosova Aljbin Kurti čestitao je Ujedinjenim nacijama usvajanje Rezolucije o Međunarodnom danu promišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici i ocenio da je taj događaj najbrutalniji masakr u Evropi od Drugog svetskog rata.

On je na platformi Iks napisao da nema mira na Balkanu dok Srbija ne prihvati odgovornost i dodao da su potrebni dalji napori da se počinioci privedu pravdi.

Usvajanje Rezolucije podržale su i druge institucije i političke stranke sa Kosova.

We commend UNGA’s adoption of 11 July as Int’l Day of Remembrance for the Srebrenica Genocide, marking Europe’s most brutal massacre since WW2. For peace in the Balkans Serbia’s responsibility must be acknowledged & further efforts are needed to bring the perpetrators to justice.

— Albin Kurti (@albinkurti) May 23, 2024

Na plenarnom sastanku Generalne skupštine UN za tu Rezoluciju glasali su predstavnici 84 države, protiv je bilo 19, a uzdržanih 68.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Svet

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. maj 2024.

Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.

– Slobodan Georgiev, novinar

Originalni tekst