UKRAJINSKI ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba rekao je da EU razmatra pitanje obezbeđivanja Ukrajini borbenih aviona F-16.

КУЛЕБА ТРАЖИ Ф-16: Украјински шеф дипломатије тврди да ЕУ разматра слање ратних авиона

Foto: Profimedia/Ilustracija

Kuleba je na svojoj Fejsbukstranici navodno postavio dijalog sa izvesnim „evropskim kolegom”.

“- Sada F16? – Da. – Nosim ga na posao, prijatelju. Zato sam upravo dobio pitanja od evropskog kolege”, napisao je Kuleba.

On je još u martu, na sastanku sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, rekao da je Ukrajini najpotrebnije snabdevanje vojnom avijacijom i PVO sistemima.


Rusija je ranije poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke naoružanja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije saopštilo je da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporukom oružja Ukrajini.

Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov primetio je da bi pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada imalo negativan efekat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

U PADU GA GLUMI BORIS ISAKOVIĆ: Ko je bio advokat koji je branio Lauša pred crnogorskim sudovima - ustanovio nameštene dokaze

Originalni tekst