Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić nije propustila priliku da se priključi kampanji protiv reditelja Gorana Markovića.

Cela SNS mašinera je uključila pun pogon i sasipa kišu uvreda na račun proslavljenog reditelja, kojem, istorija će pokazati, oni svi zajedno, nisu ni do malog prsta.

Iako su u pitanju najviši državni zvaničnici koji bi trebalo da se bave politikom i političkim pitanjima, njihov kurs je trenutno potpuno pomeren.

Prosto lutaju ne znajući šta je njihova uloga i posao.

Neistina, analiza Kisićke se ne važi

Tako se i premijerka Ana Brnabić saživela i usaglasila sa tvitom u kom piše da je predsednik Srbije Aleksandar Vučič „propustio da sazida jednu veliku ludnicu za (karikaturistu Dušana) Petričića, (reditelja Gorana) Markovića i ekipu“.

Brnabićka je na svom Tviter nalogu, uz komentar „Istina“,retvitovala objavu jednog korisnika u kojoj se navodi:

– Vučić je napravio tolike bolnice, puteve, škole i fabrike, ali je propustio da sazida jednu veliku ludnicu za Petričića, Markovića i ekipu. I zato mu sad ludaci slobodno šetaju i prete – piše u objavi.

Patetična “elita”, a sloboda mišljenja?

Podsetimo, vlastodršci i režimski mediji pokrenuli su kampanju uperenu protiv reditelja Gorana Markovića nakon što je u intervjuu „Novom magazinu“ rekao da se nada da je Vučić svestan kakav je bio kraj rumunskog komunističkog diktatora Nikolaja Čaušeskua.

Takođe, ministarka Darija Kisić Tepavčević je profesionalno, psihološki analizirajući Markovića, opisala je režisera kao „dno dna“.

Kamo sreće da je jedina, tako bi se kao novopriključena uzdanica naprednjaka mogla “opravdati”.

Ali, nažalost to nije slučaj i naprednjaci nemaju nikakvo opravdanje.

Elita, apsurdno zvuči, ovim gubi iz vida da je uloga slobodnog građanina u (slobodnoj) državi Srbiji sasvim poseban pojam – a da svaka vlast treba, mora da snosi kritike i da se nosi sa njima, dostojanstveno.

Ova vlast to ne zna, naprotiv – vulgarna je, sujetna i patetična, apsolutno ponižava samu sebe.

Nastavak blokbastera Brnabić se pokvario: Nisam pobornik teorija zavere, ali…

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)