Srpska predstavnica na „Evroviziji 2024“ danas slavi rođendan i ukazuje na to koliko bi trebalo novca svaka porodica da ima.

Teya Dora, predstavnica Srbije na predstojećoj „Evroviziji“, danas puni 32 godine, a osim po svom rođenanu 1. maj joj je velika asocijacija na porodicu. Sa roditeljima je kao devojčica praznik rada provodila na borskom jezeru s obzirom na to da je iz Bora, a sada u Malmeu proslavlja i priprema se za veliko muzičko takmičenje:

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

– Svakako je lepo roditi se na tako veliki praznik koji se slavi u celom svetu s jednom vrlo pozitivnom konotacijom o ravnopravnosti i ljudskim pravima. Međutim, moja mama, koja je antropolog, rekla mi je da je to datum koji su mnogi narodi u svetu obeležavali i u prethrišćansko vreme kao buđenje prirode i palili su velike vatre oko kojih su se okupljali ljudi prizivajući dobre sile iz prirode da ih čuvaju i štite. Verujem da je to zaista hiljadama godina duga tradicija. Na taj način posmatram i uranke koji se organizuju za 1. maj. Naravno da sam s mamom i tatom kao mala često išla na njih, a pre svega na Borsko jezero – istakla je predstavnica Srbije na „Evroviziji 2024“.

Foto: E-stock

 

 To je uvek bio spektakularni događaj jer su se mama i tata trudili da mi bude jako zabavno i da se bukvalno ceo dan smejem. Mislim, tako mi je prolazio verovatno svaki dan, ali za moj rođendan su uvek pozivali mnogo dece s kojima sam se inače družila – prisetila se.

– Onda smo 1. maja ili na Borskom jezeru ili u Donjem Milanovcu, gde smo doskora imali mali stan na samoj obali Dunava, organizovali razne pozorišne predstave i festivale na kojima smo pevali, kao i različite kvizove. Vrhunac je bio kad je mama iznosila neobične torte koje je sama pravila, a koje su bile u obliku likova iz Diznijevih filmova koje sam obožavala ili raznih životinja koje oduvek volim – poput leptira i lastavica. Mi deca smo vrištali od sreće – istakla je Teya Dora.

Kaže, od prvog honorara kupila je važnu stvar.

U muzičkoj industriji su honorari uglavnom vrlo pristojni u odnosu na prosečne plate. Ako se dobro sećam, od prvog honorara sam kupila neki nameštaj za kuću – priznala je pevačica.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Da se ona pita, na pitanje kolika bi trebalo da bude prosečna plata, rekla je:

– Da bi čovek zaista mogao da živi zdravo, da se kvalitetnije hrani i da može sebi da priušti odlaske na kulturna dešavanja, u spa-centar i da malo putuje, pretpostavljam da bi kućni budžet trebalo da bude bar 3.000 evra.

– Za porodice s decom verovatno i više, zato što i deca imaju dodatne potrebe za zabavu i edukaciju – pojasnila je Teya Dora 

Teya Dora prestigla hrvatskog predstavnika! Srbija glavni favorit za pobedu na

sledeća vest

Originalni tekst