BEOGRAD, 16. decembar 2020, (Njuz) – Krizni štab održao je hitnu sednicu na kojoj je razmatrana je epidemiološka situacija u zemlji i jednoglasno zaključeno da je na utakmici Svetskog prevenstva 1998. godine Predrag Mijatović pri izvođenju penala morao da šutne loptu malo niže, saznaje Njuz.

– Stanje u zemlji i regionu je alarmantno – upozorava epidemiolog Predrag Kon. – U saradnji sa Vladom Srbije smo razmotrili sprovođenje neophodnih mera i zajednički zaključili da je Mijatović previsoko šutnuo penal protiv Holandije. Dežurni kritičari će reći da možda malo kasnimo sa ovim zaključkom, ali moramo uzeti u obzir kompleksnost situacije. Epidemiološka situacija je teška, zdravstveni sistem prenapregnut, a moramo da brinemo i o ekonomskim aspektima predloženih mera. Zato verujem da je naš zaključak dobro izbalansirao sve društvene interese u ovom trenutku – zaključio je Kon.

On se posebno osvrnuo na dobru saradnju sa državnim organima bez čije pomoći Krizni štab ne bi mogao da funkcioniše.

– Podrška vlade i predsednika Srbije su bili od ključne važnosti prilikom donošenja ove odluke. Dugo smo razgovarali, analizirali situaciju i zajednički zaključili da je Mijatova prečka rezultat previsoke putanje lopte. Da je šutnuo samo malo niže, bar za tri- četiri centimetra, sve bi bilo potpuno drugačije. Svi smo svesni da je golman bio potpuno nemoćan i da nije bilo šanse da zaustavi taj šut – siguran je Kon.

– Najvažnije je da smo otkrili šta je dovelo do tog promašaja i iz njega izvukli pouke. Ovo otkriće će zapušiti usta raznoraznim šarlatanima koji koriste krizu da dezinformišu javnost i dezavuišu rad Kriznog štaba i državnih organa – decidno je zaključio on.

Bojan Savić

The post Krizni štab zaključio da je Mijatović trebalo da šutne penal malo niže appeared first on Njuz.net.

Original Article