BEOGRAD, 28. januar 2021, (Njuz) – Fudbalski klub Crvena zvezda neuporedivo bolje igra pred svojim navijačima, nego pred praznim tribinama stadiona Rajko Mitić, zaključak je nakon današnje hitne sednice Kriznog štaba, saznaje Njuz.

Krizni štab navodi da utakmica pred navijačima nosi određene rizike da će doći do novog širenja virusa Covid 19, ali s druge strane, meč pred praznim tribinama nosi ogroman rizik da će Crvena zvezda imati minimalne šanse da eliminiše favorizovani Milan.

– Publika je oduvek bila Zvezdin dvanaesti igrač, a procena Kriznog štaba je da će na meču protiv Milana srpskom šampionu možda čak ni dvanaesti igrač neće biti dovoljan, ali bi svakako bilo jako neodgovorno prema svim navijačima da ovaj tim ostavimo na cedilu – saopštio je jedan od članova Kriznog štaba koji je tražio da ostane anoniman.

– Ne smemo da zaboravimo da ako bismo insistirali na utakmici bez publike, preti nam velika opasnost da dođe do eksponencijalnog rasta broja golova u Zvezdinoj mreži – dodaje naš sagovornik i navodi da navijači na utakmicama često nose šalove preko lica, što bi moglo umnogome da pomogne u sprečavanju širenja virusa.

On je naglasio i da ne treba previše plađiti ljude utakmicom uz prisustvo publike, jer “kad se od početka epidemije nešto loše desilo na utakmici”.

Marko Dražić

The post Krizni štab saopštio da Zvezda mnogo bolje igra pred navijačima appeared first on Njuz.net.

Original Article