BEOGRAD, 21. decembar 2020, (Njuz) – Novogodišnji koncerti mogli bi da se održe u svim većim gradovima u Srbiji, samo bez muzike, glasi preporuka Kriznog štaba nakon današnje sednice.

Kako saznaje Njuz, Krizni štab je izdao preporuku Vladi Srbije da dozvoli koncerte za doček Nove godine u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i drugim većim gradovima, uz uslov da na tim koncertima ne bude bilo kakve muzike.

– Svima je poznato da glasna muzika navodi ljude da glasno pričaju, zbog čega se virus lakše širi. S druge strane, novogodišnji koncerti po trgovima su deo naše tradicije, mnogi ljudi od toga i žive, tako da smo gledali da napravimo neki kompromis – izjavio je član Kriznog štaba Branimir Tiodorović.

– Na koncertu u Beogradu ispred Skupštine Srbije nastupiće Ceca Ražnatović i Aca Lukas. Oni tom prilikom neće izvesti nijedan od svojih hitova, kao što su Kukavica, Beograd, Neodoljiv neumoljiv, odnosno Lična karta, Pesma od bola i Bele ruže. Posebno smo apelovali na Cecu da, među pesmama koje neće izvesti, nikako ne izvede pesmu Ljubav fatalna, jer ona sadrži stih “Ja te volim čak i kada si u Kini”, što bi moglo da bude neprilično, jer je poznato da je ova epidemija krenula upravo iz Kine – napominje član Kriznig štaba.

On dodaje da će, prema njegovim saznanjima, Aca Lukas stajati na bini sat i po, dok će Ceca to raditi čak dva sata, uz bis možda i dva i po časa, i da će publika moći da uživa u ovom jedinstvenom dočeku, koji bi mogao da se reprizira i za Srpsku novu godinu.

Marko Dražić

The post Krizni štab dozvolio novogodišnje koncerte na Trgu, ali bez muzike appeared first on Njuz.net.

Original Article