Na estradi je oduvijek važilo nepisano pravilo, da se stajling ne smije ponoviti, te da uvijek treba biti inovativan i u trendu. Čini se da ovo pravilo više ne važi, pogotovo za folkere.

Tako je folk zvijezda Zlata Petrović odlučila da okrene novi list i postane malo ekonomičnija.

Zlata Petrović je priznala bez blama, da prepravlja i sređuje stare kreacije jer ne želi da novac, kojeg svakako nema za bacanje, troši na nove haljine.

Pjevačica koja je na estradnoj sceni već četiri decenije oduvijek je važila za nekoga ko vodi računa o tome kako će se pojaviti u TV emisijama. Zlata je trošila basnoslovne sume na haljine, kostime, šnajderke i modne kreatore. Posljednjih pet godina stvari su se drastično promijenile i ona više ne želi, niti ima da baca novac na krpice koje poslije jednog nošenja više nikome nisu potrebne.

-Postala sam ekonomična i više se na rasipam na ono što mi neće biti potrebno. Stare haljine recikliram, krizno je vrijeme. Obrađujem i prekrajam. Uvijek napravim nešto novo. Kada me moja Goca Božinovska vidi, misli da sam kupila nešto novo, pa kaže: “Zlato, gdje si to uzela, mnogo ti je lijepa ta nova haljina” – šaljivo je rekla Zlata, a potom dodala kako njena najbolja estradna drugarica reaguje na njene “nove kreacije”.

-Goca se raspameti kad me vidi, ja joj kažem da ta kombinacija nije nova, već obrađena. Ona se smije. Iskoristim stvari više puta. Moja snaha i unuka nisu moje građe i ne mogu da dijelim sa njima, ali sadašnja Jovanova djevojka je moja mjera. Ona je moj broj. Jovan, kao i tata Peja, zna da izabere lijepe djevojke. Možda će moja nova snaha, pošto je mojih mjera, moći da nosi moje stvari – zaključila je ona.

(Express/Srbijadanas)

Originalni tekst