Krivokapić: Žalim zbog proterivanja ambasadora, nova vlada radiće na ozdravljenju odnosa

Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da žali zbog proterivanja dvojice ambasadora i dodao da će nova vlada raditi na "ozdravljenju odnosa" sa Srbijom i promociji dobrosusedske politike s Beogradom.

Zdravko Krivokapić, Foto: Facebook
Zdravko Krivokapić, Foto: Facebook

Krivokapić je u objavi na društvenoj mreži Tviter, povodom proglašenja ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića za personu non grata i zahteva da napusti Crnu Goru, napisao da ovakvi akti nisu u duhu evropskog puta i dobre regionalne saradnje prijateljskih država.

"Odlazeći režim ni u svojim poslednjim danima ne preza od polarizacije društva i produbljivanja podela", naveo je Krivokapić i dodao da će nova vlada raditi na ozdravljenju odnosa Crne Gore sa Srbijom, promovisanju istinski dobrosusedske politike s Beogradom, kao i sa svima u regionu, po principu suverenosti, nezavisnosti i nemešanja u unutrašnje stvari drugih država.

"Uzajamno poštovanje biće naša mera", naveo je mandatar za sastav crnogorske Vlade.

Nakon što je Crna Gora juče srpskog ambasadora proglasila za personu non grata, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je postupilo recipročno, a povodom najnovijih dešavanja u odnosima sa Crnom Gorom predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će održati sastanak sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article