Krivokapić razgovarao sa Đukanovićem o uslovima za kohabitaciju

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Zdravko Krivokapić, potpredsednik Vlade Dritan Abazović i predsednik Skupštine Aleksa Bečić razgovarali su danas o pitanjima koja su nacionalno važna za vlast, za opoziciju i za sve građane Crne Gore.

Zdravko Krivokapić i Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Zdravko Krivokapić i Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore

Kako je saopšteno iz Vlade, iskazana je spremnost da se većom inicijativom za saradnju i konstruktivnošću u dijalogu unapređuju i "stvaraju uslovi za model kohabitacije, koji će voditi efikasnijem funkcionisanju vlasti i doprinositi kvalitetnijem legitimisanju Crne Gore i njene demokratije u međunarodnoj javnosti".

"Na sastanku su razmotrena pitanja koja se tiču funkcionalnosti države, institucija i njihovog daljeg razvoja, bez čega nema ni demokratskog ni ekonomskog napretka zemlje", saopšteno je iz Vlade.

Kako je navedeno, na sastanku koji je inicirao premijer Krivokapić, iskazana je spremnost da se taj interes sledi kao zajednički nacionalni interes i unapređuje zajednička odgovornost prema potrebi daljeg razvoja Crne Gore kao evropskog društva, kvalitetnijeg životnog standarda i slobode pojedinca.

"Razgovarano je i o pitanjima koja su bila predmet nerazumevanja u prvim etapama funkcionisanja kohabitacije", navodi se u saopštenju.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article