Krivokapić: Napadnuto vozilo u kojem je bila moja ćerka, neću dozvoliti bezakonje u Crnoj Gori

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da se u službenom vozilu koje je ranije danas, kako kaže, napadnuto na putu Nikšić – Podgorica, nalazila njegova ćerka, koja je štićena ličnost, i dodao da neće dozvoliti bezakonje u zemlji.

Zdravko Krivokapić Foto: Vlada Crne Gore/Sasa Matic
Zdravko Krivokapić Foto: Vlada Crne Gore/Sasa Matic

"Kao otac, neću vam zaboraviti njene suze i strah. Kao premijer, neću vam dozvoliti divljaštvo i bezakonje! U zemlji će vladati red i zakon na koje niste navikli. Uskoro ćete to da vidite", napisao je Krivokapić na Tviteru.

Mediji su ranije preneli da je na magistralnom putu Nikšić-Podgorica, u mestu Bogetići, došlo do incidenta kada je službeno vozilo, registarskih oznaka PG-CG-301, prošlo kroz okupljene građane, koji su krenuli ka Podgorici, kako bi prisustvovali protestu zbog najavljenog usvajanja propisa kojima se omogućava lakše dobijanje crnogorskog državljanstva.

Policija je potvrdila da je došlo do incidenta prilikom blokade saobraćajnice od strane okupljenih građana, u kojem je učestvovalo službeno motorno vozilo.

"Nikšićka policija je dokumentovala događaj o kojem će biti obavešten tužilac. Policija će preduzeti dalje mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja", navode iz Uprave policije.

Pojedini mediji prenose i da je vozilo koje koristi Vlada Crne Gore oborilo dve osobe, ali agencija Beta nije mogla da dobije potvrdu te informacije.

Nekoliko stotina građana, koji su se danas okupili ispred zgrade Vlade u Podgorici u znak protesta zbog najavljenog usvajanja propisa kojima će se lakše sticati crnogorsko državljanstvo, ali i oduzeti prebivalište delu crnogorskih iseljenika, pokušali su da probiju zaštitnu ogradu i izviždali su članove Vlade koji su došli na sednicu.

Skandirali su "Nije ovo srpsko leglo, već je ovo Montenegro", "Nikad neće Crna Gora bit' obala srpskog mora", "Kosovo je pored Srbije" i "Izdaja, izdaja".

Okupljeni su pokušali da sruše zaštitnu ogradu postavljenu ispred zgrade Vlade.

Vređali su policajce, vikali im da su "banda izdajnička", "izdaja" i gađali ih jajima.

Prilazi zgradi Vlade su blokirani i postavljena je metalna ograda.

Putni ulazi u Podgoricu iz Nikšića i Cetinja su blokirani i policija propušta samo one koji imaju potvrdu u skladu sa epidemiološkim merama koje predviđaju zabranu međugradskog saobraćaja.

Krivokapić je na Tviteru pozvao predsednika Mila Đukanovića "da ne destabilizuje državu i da narod koji je izveo na ulice pozove da se vrati kućama".

"Neredi koje produkuje neće zaustaviti ruku pravde i pravnu državu! I tužilački zakoni i odluka o izmeni kriterijuma za sticanje državljanstva biće usvojeni u interesu države CG i njenih građana i to nikakvi skupovi u organizaciji DPS-a neće zaustaviti", naveo je Krivokapić.

Izvor: Beta, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article