Protiv Lepe Brene i njenog supruga Slobodana Bobe Živojinovića podnijeta je krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo građenje bez građevinske dozvole

Prijavu je podnio građevinski inspektor Trećem osnovnom javnom tužilaštvu po članu 219a stav 2 Krivičnog zakonika i za ovo djelo predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina i novčana kazna, piše u dopisu Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijat za inspekciju, nadzor i komunikaciju.

Slučaj bespravne gradnje objekta Lepe Brene i Bobe Živojinovića otkriven je početkom aprila, kad je ekipa emisije “Paparaco lov” pomoću drona snimila dvorište pjevačice i njenog supruga. Jasno se vidjelo da je izgradnja objekta u poodmakloj fazi, a ubrzo je na lice mjesta izašao građevinski inspektor i ustanovio da pjevačica i njen muž nemaju građevinsku dozvolu. Radovi su odmah obustavljeni, a nelegalno gradilište je zapečaćeno i oblijepljeno trakama.

O svemu ovome prvi put se oglasio i Boba Živojinović, koji je zahvalio što se prati njihov slučaj i rekao da će poslati odgovor. U roku od sat vremena Miša Petrovski, advokat koji zastupa Živojinoviće, poslao je saopštenje.

-Želim da vas informišem da je tačno da smo primili rješenje Sekretarijata br. 356-470/2023 od 8. 5. 2023. godine, kojim je obustavljeno izvođenje građevinskih radova i naloženo uklanjanje izvedenih radova na izgradnji objekata prema rješenju. Obavještavam vas da ćemo u ostavljenom roku uložiti žalbu na navedeno rješenje Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture RS imajući u vidu da prilikom donošenja navedenog rješenja prvostepeni organ nije uopšte ni na koji način uzeo u obzir činjenice u vidu dokumenata koje smo dostavili, a to je da je za navedeni objekat podnijet zahtjev za ozakonjenje 351.1-5330/2020 nadležnom organu Uprave, kao i objekat ucrtan u katastru nepokretnosti Novi Beograd u predmetu 952-05-225-7171/2022 u skladu sa čl. 32 Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti, a što se može utvrditi u skici katastra nepokretnosti – navodi Petrovski.

(Express/Srbijadanas)

Originalni tekst