KRIK: Ponovo smo meta prorežimskih medija; Bodrožić: Ugrožena bezbednost novinara

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila je večeras da se opet našla na meti provladinih medija koji pokušavaju da je diskredituju, ovog puta direktno je povezivajući s uhapšenim vođom kriminalne grupe, Veljkom Belivukom.

KRIK
KRIK

Više provladinih tabloida objavilo je na naslovnim stranama svojih izdanja za 10. mart navode da Belivuk sarađuje s portalom KRIK – da je to njegov "privatni medij", s kojim ima "tajni dil".

"KRIK je po ko zna koji put meta prorežimskih medija koji na svaki način pokušavaju da diskredituju naš rad", objavio je KRIK na svom nalogu na Tviteru, dodajući da će nastaviti da istražuju kriminal i bori se protiv laži.

Bodrožić: Dolovac i Nenadić hitno da se oglase

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić izjavio je večeras da očekuje da se hitno oglasi državna javna tužiteljka Zagorka Dolavac i skine "nacrtanu metu" s novinarki portala KRIK, koje su provladini mediji doveli u direktnu vezu s uhapšenim vođom kriminalne grupe, Veljkom Belivukom.

Bodrožić je u pisanoj izjavi naveo da očekuje i da se oglasi postupajući tužilac u predmetu Belivuk, Mladen Nenadić, i da zajedno sa Dolovac, "upozore državne funkcionere i njima poslušne medije da ne remete i dezavuišu istragu o zločinima i krivičnim delima organizovanih kriminalnih grupa".

Naglasio da su mediji "pokrenuli zaumnu i veoma opasnu akciju povezivanja nezavisnih i profesionalnih novinara" sa kriminalnom grupom, "ne bi li sa državnih funkcionera skinuli odgovornost za nastanak, jačanje i zlodela ove i drugih kriminalnih grupa koje su se poslednjih godina namnožile u Srbiji".

Bodrožić je naveo da su "besmislene konstrukcije" navodi koje objavili ti mediji, i da "u te neistine ne može da poveruje niko ko iole prati javnu scenu i rad redakcije KRIK-a".

"Ali, veliki je problem što su velikom broju građana dostupni samo mediji koji plasiraju i šire te gnusne laži i zato je bezbednost naših hrabrih koleginica i kolega koji godinama unazad pišu o korupciji i kriminalu sada opasno ugrožena", istakao je on.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article