Merkur, planeta komunikacije i logičkog rasuđivanja, krenuo je svojim retrogradnim hodom u znaku Ovna 2. aprila i imaćete veliki uticaj na Ovnove, Jarčeve, Rakove i Vage.

Retrogradni Merkur u Ovnu može doneti određene izazove i dinamiku koja je karakteristična za tu poziciju planete. Merkur, planeta komunikacije, intelekta i putovanja, kreće retrogradno kada se čini da usporava i menja smer kretanja s perspektive Zemlje.

Tehnički problemi

Ovaj fenomen često se povezuje s poteškoćama u komunikaciji, tehničkim problemima i generalno s kašnjenjima ili problemima u oblastima kojima Merkur upravlja.

Kada je retrogradni Merkur u Ovnu, što je vatreni, impulsivni znak, može doći do pojačanih izazova u izražavanju, posebno u smislu brzopletosti ili nedostatka strpljenja. Ovan je znak akcije i neposrednosti, dok je Merkur više analitičan i razmišljajući. Zbog toga, kombinacija ove dve planete može dovesti do impulsivnih odluka ili brzih reakcija koje nisu nužno najbolje promišljene.

Foto: Shutterstock

 

Frustracija i nemir

Retrogradni Merkur u Ovnu takođe može podstaći povratak na prošle teme ili konflikte koje smo mislili da smo rešili. Može izazvati osećaj frustracije ili nemira, jer se možemo osećati kao da se ne krećemo napred onako kako smo planirali. Ovaj period može biti posebno izazovan za ljude koji su već skloni impulsivnim odlukama, jer se može osećati kao da se taj impuls dodatno pojačava.

Međutim, retrogradni Merkur u Ovnu takođe može biti vreme za dublje razmišljanje o našim željama, ciljevima i načinima na koje komuniciramo i delujemo u svetu. Može nas podstaći da usporimo i ponovo razmislimo pre nego što delujemo i da se fokusiramo na rešavanje nedovršenih poslova iz prošlosti.

Važno je imati na umu da retrogradni Merkur ne mora nužno biti negativan ili loš, već može doneti prilike za dublje razumevanje i introspekciju. Bitno je koristiti ovaj period za refleksiju, reviziju i prilagođavanje promenama koje se događaju kako bismo iz njih izašli jači i mudriji.

Retorgradni Merkur najjače će udariti Ovnove, Jarčeve, Rakovi i Vage. 

Novac stiže za 4 horoskopska znaka! Evo ko će dobiti pare do 6. aprila, a jedan znak treba da igra igre na sreću

sledeća vest

TV

Mogući su novi teroristički napadi u Rusiji! Ušli smo u novu fazu sukoba u Ukrajini! (VIDEO)

Live TV

Mogući su novi teroristički napadi u Rusiji! Ušli smo u novu fazu sukoba u Ukrajini! (VIDEO)

Federalna služba bezbednosti Rusije sprečila je šverc eksploziva koji je iz Ukrajine, preko zemalja Evropske unije, trebalo da stigne u Rusiju, sakriven u pravoslavnim ikonama i crkvenim predmetima. Zaplenjeno je 27 improvizovanih eksplozivnih naprava, 70 kilograma plastičnog eksploziva i 91 električni detonator, a eksploziv se kretao na realiciji Ukrajina – Rumunija – Mađarska – Slovačka – Poljska – Litvanija – Letonija – Rusija. Krajnje odredište trebalo je da bude Moskva, a krijumčarenje je sprečeno u Pskovskoj oblasti, na granici sa Estonijom i Letonijom. Uhapšen je jedan osumnjičeni. Da li je ovom zaplenom sprečen još jedan teroristički napad u ruskoj prestonici, posle napda u „Krokus siti holu“? Na ovu temu je, u emisiji „Info jutro“ na Informer TV, govorila Danka Nešović, direktorka PEP akademije za avijaciju.

Ukoliko je Dankina majka ovo uradila, verovatno se radi o dogovorenoj otmici! Trgovina malom decom je jako razvijena u organizovanom kriminalu! (VIDEO) Dinko Gruhonjić decenijama širi mržnju prema Srbima! Nedopustivo je da takav čovek predaje na fakultetu! (VIDEO)

Live TV

Dinko Gruhonjić decenijama širi mržnju prema Srbima! Nedopustivo je da takav čovek predaje na fakultetu! (VIDEO)

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je, nakon jučerašnjeg skupštinskog kolegijuma, da je sastanak bio normalan i civilizovan i izrazila nadu da će se sa tom praksom nastaviti i dodala da će raspisati beogradske izbore po zakonu – do 3. aprila u ponoć. Dok se predsednica Skupštine poziva na zakon i poptuje ga, pripadnici opozicije javno žele da ga krše potpuno ignorišući činjenicu da je reč o redovnim lokalnim izborima i da bi u ovom slučaju nekome morao biti na silu produžen ili skraćen mandat. Na ovu temu u „Info jutru“ Informer TV govorila je potpredsednica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta.

Suočili smo se s jednim problemom u slučaju nestale Danke! Bilo bi neozbiljno da prihvatimo da je na snimku iz Beča zasigurno ona! (VIDEO)

JOŠ TV VESTI

Originalni tekst