Glumica Kejt Blanšet osvojila je nagradu za najbolju glumicu na sinoćnim BAFTA nagradama, a svojom kombinacijom je još jednom potvrdila zašto je kraljica elegancije.

Kejt Blanšet osvojila je nagradu za najbolju glumicu za ulogu u filmu 'Tar'
Kejt Blanšet osvojila je nagradu za najbolju glumicu za ulogu u filmu “Tar”foto: Matt Crossick / PA Images / Profimedia

U Londonu je sinoć održana 76. dodela nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umetnosti (BAFTA), kojoj su prisustvovale brojne poznate ličnosti.

Mogli smo da vidimo princa i princezu od Velsa koji su predsednici Britanske filmske akademije.

Na BAFTA nagradama ubedljivo je trijumfovao film “Na zapadu ništa novo”, nemačka ratna drama koja govori o strahotama Prvog svetskog rata.

Među dobitnicima su se našli i Kejt Blanšet (53) koja je osvojila nagradu za najbolju glumicu za ulogu i filmu “Tar”, Ostin Batler koji je osvojio nagradu za ulogu u filmu “Elvis”, ali i Keri Kondon i Beri Kiohejn za najbolje sporedne glumce u filmu “Duhovi ostrva”.

Kejt Blanšet je u svom emotivnom govoru nakon osvajanja nagrade priznala da bi njena uloga u filmu “Tar” mogla da bude završetak karijere.

Kejt u filmu glumi poznatu dirigentkinju Lidiju Tar koja je optužena za seksualno zlostavljanje, a ovu ulogu je glumica opisala kao “veoma opasnu”.

Glumica se u govoru zahvalila svom suprugu Endruu Aptonu i njihovoj deci Dašilu, Romanu, Ignatijusu i Editu na podršci koju je imala dok je daleko od njih snimala film u Nemačkoj.

Kao i uvek, Kejt je bila savršeno stilizovana i još jednom je potvrdila zašto je kraljica elegancije.

Princeza od Velsa nije bila jedina koja je na sinoćnim BAFTA nagrada obukla staru haljinu, već je to učinila i upravo Kejt Blanšet.

Ona je ponovo obukla crnu haljinu koju je dizajnirao Džon Galijano, a koju je prvi put nosila na dodeli Oskara 2015. godine

Slično kao i princeza, Kejt je odlučila da promeni stajling i da staru haljinu “osveži” drugim nakitom.

Iako je masivnu tirkiznu ogrlicu koju je nosila 2015. godine gotovo nemoguće nadmašiti, sinoćna kombinacija i nakit za koji se glumica odlučila je dalo Kejt jednu novu dozu elegancije.

Naime, uz već dobro poznatu crnu haljinu sa otvorom na leđima koja prati liniju tela i blago se širi sa strane, glumica je ponela jedinstvenu bisernu ogrlicu “Lous Vuitton”. 

Takođe, za dodelu nagrada, Kejt je ponela i biserne minđuše, kao i prsten od belog zlata sa dijamantom. 

Celu kombinaciju je zaokružila plava traka #withrefugees koju su inače nosile brojne poznate ličnosti kako bi se istakla problem izbegličke krize koja se događa širom sveta. 

Originalni tekst