Pjevačica Matea Stanković, u medijima poznatija kao kraljica bakšiša, priznala je da je biseksualnog opredjeljenja i da je nedavno raskinula dugogodišnju vezu s djevojkom.

Matea je svoju ljubavnu priču podijelila putem društvenih mreža, slušavši pjesmu Slobe Radanović, a za Grand potvrdila je navode da je biseksualna.

  • Moja djevojka i ja smo raskinule prije mjesec dana. Kada sam čula riječi ove pjesme, smrzla sam se, mislim da bi mogla da dam sebe 300 odsto… Pošle su mi suze dok sam čitala tekst..Ne znam ni kako bih otpjevala sve ovo kada mi na samo čitanje stoji knedla u grlu i suza pada sama, a ne plačem.Smatram da bih mogla moju emociju da prenesem na pjesmu, a inače sam neko ko se muzikom bavi profesionalno, stalno sam na Pinku i Grandu, na portalima… Tako da provjereno znam da bi svi prenijeli. Bože, kakva pjesma– napisala je Matea i dodala da bi voljela da snimi duetsku pjesmu sa Slobom Radanović, jer je riječi te pjesme, kako ona kaže, gađaju direktno u srce i glavu.

Iako su mnogi komentarisali želeći da budu dio ovog projekta, Matea nije prošla nezapaženo, posebno jer je napisala da je raskinula sa djevojkom.

Ekipa Granda kontaktirala je Mateu koja je ovu objavu i potvrdila.

  • Istina je, raskinula sam vezu sa djevojkom. Znate kako je u ljubavi i kako je u tuzi, tu smo svi isti -kratko je odgovorila Matea.

Na pitanje da li je bilo teško da govori javno o svom seksualnom opredjeljenju i da li je naišla na loše komentare, kraljica bakšiša kaže da je u početku razmišljala o tome kako će njeni prijatelji i poznanici prihvatiti, ali je ubrzo shvatila da treba da živi svoj život, što i svima savjetuje.

  • U početku je bio prisutan strah od komentara okoline, posebno što se bavim javnim poslom, ali kada su svi vidjeli da je bila u pitanju ljubav i kada su je upoznali, njima je bilo najvažnije da sam sretna. Moram da dodam da sam po opredjeljenju biseksualka i da sam trenutno sretno sama. Odlučila sam da svu svoju energiju usmjerim na muziku, jer je muzika moja najveća ljubav– rekla je Matea za Grand.

Podsjetimo, kraljica bakšiša nedavno je objavila pjesmu „Šut karta“, a sada priprema pjesmu sa Endžijem Mavrićem po svom nadimku.

-Mislim da je moja publika zaslužila da snimim pjesmu tog naziva, jer su me oni tako i prozvali i ja sam im neizmjerno zahvalna na svemu. A Šut kartu posvećujem svima onima koji nisu sretni u svom ljubavnom izboru i šut karta svim zluradim komentarima kako na moje, ali i na tuđe životne izbore. Gledajte svoja posla i budite sretni u životu– rekla je Matea Stanković.

(Express / Grand.nova.rs)

Originalni tekst