Foto: Ivan StojanovićGradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu osudio je politički progon Borisa Hermana, člana Glavnog odbora i člana Gradskog odbora Narodne stranke u Kragujevcu komr jr izrečena zatvorska kazna zbog učešća u ekološkim protestima.
„Režim u panici pred izbore koji se održavaju u nedelju, svestan da su građani prozreli desetogodišnju vladavinu zasnovanu na sejanju mržnje i straha, pribegava merama koje podsećaju na najmračnija vremena totalitarnih režima”, navodi se u njihovom obraćanju javnosti.
U Gradskom odboru NS Kragujevac smatraju nedopustivim što se Borisu Hermanu, koji je sa hiljadama ljudi u Srbiji prisustvovao ekološkom protestu protiv uništavanja naše životne sredine, izriče mera zatvora i to u trajanju od pet dana, iako nikada nije legitimisan na protestima, niti mu je ikada stigao prekršajni nalog.
„Dok su ljudima koji su protestvovali zbog zagađenja životne sredine uručuju rešenja o izdržavanju kazne zatvora, batinaši koji su na učesnike mirnih ekološki..Original Article