Kovid19: U Srbiji u poslednja 24 časa novozaraženo 1.318 osoba, od posledica infekcije preminulo 18 obolelih

U Srbiji je u poslednjih 24 časa testirano je 7.549 osoba, od čega je 1.318 pozitivno na koronavirus. Od posledica infekcije preminulo je 18 obolelih.

Vakcinacija protiv koronavirusa na Beogradskom sajmu Foto: Srđan Ilić
Vakcinacija protiv koronavirusa na Beogradskom sajmu Foto: Srđan Ilić

Na respiratorima se nalazi 178 pacijenata, a ukupno je hospitalizovano 4.693.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, koronavirusom inficirano je 760 korisnika i 402 zaposlena, saopšteno je danas.

U odnosu na jučerašnje podatke Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, broj inficiranih korisnika manji je za 39, a zaposlenih kod kojih je potvrđeno prisustva virusa, za troje.

Od početka epidemije u Srbiji, u ustanovama socijalne zaštite izlečeno je 4.516 korisnika i 1.907 zaposlenih.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas mu je ministar zdravlja Zlatibor Lončar javio da je britanski soj koronavirusa stigao u Srbiju.

"Imamo zvanično podatke, užasno sam uplašen. Jutros mi je javio Zlatibor Lončar, putnica iz Londona u Srbiju koja je bila negativna na PCR test donela je virus, imala je lakše simptome, a njen suprug obostranu upalu pluća", naveo je Vučić.

Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kisić Tepavčević je rekla da je do sada vakcinisano oko 6.000 korisnika i zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj starih i odraslih.

U Srbiji je, kako je rekla, vakcinisano više od 172.000 ljudi.

Član kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je danas da se treba vakcinisati što pre, bilo kojom vakcinom, jer su sve efikasne i za novi soj koronavirusa koji se pojavio u okruženju.

U 17 kol centara beogradskih opština, oko 40.000 Beograđana starijih od 65 godina do sada se informisalo o procesu vakcinacije, više od 12.000 se prijavilo, a prevoz na mesto vakcinacije Grad je obezbedio za više od 1.000 ljudi, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na Sajmu u Beogradu.

Podsećajući da su juče vakcinisali radnike JP "Gradska čistoća", Vesić kaže da ima oko 14.000 prijavljenih za vakcinaciju u gradskim preduzećima i najavio je da će sutra vakcinacija tih radnika biti nastavljena. Za sutra su, prema rečima Vesića, planirani radnici JKP "Vodovod", Gradskog zelenila i drugih preduzeća i radnici gradske uprave.

Direktor KC Kragujevac Predrag Sazdanović rekao je za RTS da u danu za nama, posle tri meseca, nema preminulih od kovida-19 u KC Kragujevac.

Dodao je da je, od početka epidemije, koronavirusom bilo zaraženo 654 zaposlenih, što je oko 20 odsto ukupno zaposlenih, a jedan lekar je preminuo. Trenutno se leči oko 130 pacijenata, od kojih je 35 u teškom stanju.

Izvor: Insajder, RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article