Kovid19: U poslednja 24 časa još 1.648 novozaraženih u Srbiji, od posledica infekcije preminulo 20 obolelih

U Srbiji je u poslednja 24 časa registrovano još 1.648 novozaraženih od koronavirusa, a od posledica infekcije poreminulo je 20 obolelih, poslednji su podaci sa sajta covid19.rs.

Vakcinacija protiv koronavirusa  pripadnika Vojske Srbije na Beogradskom sajmu Foto: Srđan Ilić
Vakcinacija protiv koronavirusa pripadnika Vojske Srbije na Beogradskom sajmu Foto: Srđan Ilić

Testirani su uzorci 10.240 osoba.

Na respiratorima se nalazi 166 pacijenata, a ukupno je hospitalizovano 4.803.

Premijerka Ana Brnabić je danas rekla da je potpisan ugovor sa Poljskom i da je potvrđeno da želimo 800.000 Astra-Zeneka vakcina, koja još uvek nije registrovana kod Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS).

Ona je naglasila da danas svi proizvođači vakcina imaju izazov proizvodnje dovoljnih količina, zbog čega je važno da se naša zemlja bori i za to da pokuša da proizvodi vakcine i u Srbiji.

U tom smislu, premijerka je prenela da danas stručnjaci iz Instituta "Torlak" odlaze u Rusiju kako bi se upoznali sa načinom proizvodnje vakcine "Sputnjik V".

Kako prenosi RTS, od početka vakcinacije do danas u 11 časova vakcinu protiv koronavirusa primile su 61.444 osobe u Srbiji, a preko portala e-Uprava za vakcinaciju do sada se prijavilo 460.000 građana.

Ispred Beogradskog sajma gde se odvija masovna vakcinacija protiv koronavirusa građani koji su se dobrovoljno prijavili u dugačkoj koloni čekaju da budu vakcinisani. Iz Ministarstva zdravlja najavljeno je da će vakcinu danas primiti 1.200 građana starijih od 75 godina.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je poenta vakcinisati što više ljudi u što kraćem roku.

Doktor Aleksandar Stefovski, državni sekretar Ministarstva zdravlja, rekao je za RTS da do sada nije bilo komplikacija i neželjenih reakcija na vakcine i da sve protiče u najboljem redu.

Izvor: RTS, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article