Kovid bolnica u Kruševcu primila prve pacijente

Nova kovid bolnica u Kruševcu, koja je juče otvorena, primila je prve pacijente obolele od koronavirusa. Ova bolnica raspolaže sa 500 kreveta, od čega je 350 na odeljenjima poluintenzivne, a 150 na odeljenjima intenzivne nege.

Kovid bolnica u Kruševcu, Foto: KC Niš
Kovid bolnica u Kruševcu, Foto: KC Niš

Rukovodilac kovid bolnice Vladan Cvetanović rekao je za N1 da su oko 9.30 sati u bolnicu stigla dva pacijenta, jedan iz Kruševca, a drugi iz Kraljeva.

"Za danas je najavljen dolazak još deset pacijenata iz više gradova u unutrašnjosti Srbije", rekao je Cvetanović i ponovio da je iskusna ekipa lekara i sestara iz Niša na licu mesta sa novozaposlenim kolegama u kruševačkoj kovid bolnici.

Svi pacijenti koji će ovde biti na lečenju, biće sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

Lekari i medicinsko osoblje za koje je bio raspisan konkurs na sajtu Kliničkog centra u Nišu, biće primljeni u stalni radni odnos, ali će prvih šest meseci biti na probnom radu.

Bolnica je sagrađena na prostoru nekadašnje kasarne Rasina. Predsednik Aleksandar Vučić juče je na otvaranju bolnice rekao da da će u tu biti zbrinuti pacijenti iz Rasinskog okruga, ali i iz drugih krajeva, pre svega sa Kosova i Metohije.

Nova kovid bolnica poseduje 150 jedinica intenzivne nege gde svaki ležaj ima svoj respirator i monitor i još 350 mesta u poluintenzivnoj nezi.

Izvor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article