Nakon utakmice prve runde Olimpijskih igara u kom su košarkašice Srbije sebi protiv Portorika nepotrebno zakomplikovale život i na kraju jedva ostvarile pobedu, okršaj s Kineskinjama prošao je daleko bolje i sigurnije. Izgleda da su se sve one kritike koje je Marina Maljković nakon nespretne završnice protiv Portorika uputila svojim igračicama isplatile.

Naše košarkašice pobedile su selekciju Kine (inače vicešampionkinje sveta) rezultatom 81:59 i tako obezbedile prolazak u narednu fazu takmičenja. Pitanje je samo hoće li u nju sa prvog ili drugo mesta, o čemu će odlučiti duel s reprezentacijom Španije koji je na programu 3. avgusta.

U prvoj deonici Kineskinje nisu uspele nijednom da povedu, a u timu Srbije su blistale jedna za drugom, Andreson, Nogić, Krajišnik, Janković, Đorđević, Stanković, Katanić…

Rezultatski egal trajao je sve do završnice prvog poluvremena kada je Srbija uspela da se odvoji na plus šest, posle odlične solo minijature Ivon Anderson. U drugom delu naše devojke su nagazile gas, i Kineskinje više nikako nisu mogle da im ispariraju, pa se šest poena prednosti brzo pretvorilo u dvocifreno vođstvo.

Pokušavale su Kineskinje da se vrate šutevima za tri poena, ali su im procenti bili veoma niski, te je Srbija do kraja zabeležila izuzetno ubedljivu pobedu.

Najefikasnija na utakmici bila je Anderson sa 15 poena. Janković je dodala 13, a Krajišnik 12 poena, uz 11 skokova. Zapravo, kapitenka Srbije izgarala je do krajnjih granica i postavila primer za ostatak ekipe, postigavši za 23 minuta 12 poena, i zabeleživši 11 skokova, od čega čak pet ofanzivnih. Pored toga je imala i tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Ivon Anderson odavno je kupila naciju svojim požrtvovanjem u dresu Srbije, a danas je ostavila posebno dobar utisak. Kineskinje nikako nisu uspevale da odgovore na njene prodore i lepršavost, njeno razigravanje i ubojite nišanske sprave. Postigla je Ivon čak 15 poena, razdelila šest asistencija i pribeležila četiri skoka, uz još dve ukradene lopte.

Kinu su predvodile Han i Vang sa po 11 poena.

U narednom meču Srbija se sastaje sa Španijom u borbi za prvo mesto u grupi, a taj meč je na programu u subotu od 13.30 časova.

Post Views: 130

Originalni tekst