Košarkaši Partizana pobedili Spartak u ABA ligi 1Foto: Starsport/ Srđan Stevanović

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Subotici domaći Spartak 89:80 (24:25, 17:19, 18:15, 30:21), u utakmici drugog kola ABA lige.

Partizan je predvodio Sterling Braun sa 21 poenom uz pet skokova, a Karlik Džons postigao je 15 poena uz sedam asistencija. Ajzak Bonga 13 dodao je poena uz šut za trojku 4/4, Balša Koprivica imao je 11 poena i pet skokova, a Ife Lundberg osam poena i šest asistencija.

U ekipi Spartaka najefikasniji su bili Dušan Miletić sa 16 poena uz devet skokova i Rasir Bolton sa 15 poena. Luka Cerovina imao je 12 poena i 10 skokova, a Danilo Nikolić 11 poena i šest skokova.

Spartak je bolje počeo utakmicu, tokom prve četvrtine imao je pet poena prednosti. Crno-beli su u nastavku zaigrali bolje i preokrenuli na 30:27, posle toga se igralo koš za koš, a domaći su na poluvreme otišli uz prednost 44:41.

U drugom poluvremenu razigrali su se Miletić i Gordić pa je Spartak stekao i devet razlike, 50:41.

Partizan je uzvratio poenima Lundberga, Brauna i Koprivice i izjednačio na 50:50. Trojkom Brauna iz kontranapada, posle blokade Koprivice na drugoj strani, crno-beli su poveli 55:52, a košem Koprivice stekli su pet razlike.

Spartak se vratio i preko Mateja Rudana i Bolotna izjednačio na 59:59 na kraju treće deonice.

Domaći su poveli 63:61 na početku četvrte četvrtine, a zatim je dve uzastopne trojke postigao Bonga. Miletić i Devon Denijels su uzvratili, ali su crno-beli ponovo trojkama Džonsa i Bonge poveli 75:68.

Beogradska ekipa je čuvala prednost, Spartak je zapretio kada je trojku postigao Cerovina (76:82), ali je kapiten Partizana Vanja Marinković odmah vratio trojku za novih devet poena prednosti, čime je obezbedio pobedu.

Partizan sada ima dve pobede, a Spartak je pretrpeo oba poraza.

Crno-beli će u trećem kolu dočekati Cibonu, a Spartak će igrati u Novom Mestu protiv Krke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Originalni tekst