Košarkaši Panatinaikosa pobedili su u finalu fajnal-fora Evrolige ekipu Reala 95:80 i po sedmi put u istoriji osvojili titulu šampiona Evrolige.

Panatinaikos je osvojio sedmu titulu šampiona Evrolige, a prvu posle 2011. godine. Kostas Slukas trofej podiže sa trećim različitim timom, prenosi RTS.

Vlasnik atinskih zelenih prethodne sezone napravio je veliki potez smenivši trenera, angažovavši veliki broj novih košarkaša, a pred početak sezone rekao je da ekipa napada titulu šampiona Evrope. Malo ko je verovao da će seto obistiniti.

Real je bolje otvorio utakmicu. Tim Ćusa Matea u prvoj četvrtini igrao je NBA košarku. Ubacili su 36 poena, igrali izuzetno brzo i pronalazili laka rešenja u napadu. Kako je druga deonica odmicala, kraljevski klub je gubio ritam, počinjao da promašuje pre svega za tri poena, pa je na poluvreme otišao sa 54:49 i to zahvaljujući trojkama koje su u poslednjem minutu ubacili Musa i Kampaco.

Treća četvrtina donela je potpuni preokret. Panatinaikos je stegao odbranu, pre svega u igri jedan na jedan, košarkaši Reala su pomalo zatečeni imali statičnije napade koje su uglavnom završavali teškim šutevima pri isteku napada.

Ergin Ataman je već u prvoj sezoni u Atini osvojio treću titulu, posle dve sa Efesom.

Slukas je ubacio 24 poena, bez promašaja iz igre, Nan 21 je timu doprineo sa 21, a Lesor 17.

Kod Reala Džanan Musa postigao je 15, a Fakundo Kampaco 12 poena.

Post Views: 17

Originalni tekst