Koordinator kovid bolnice Arena: Sve veći broj prijema i sve teža klinička slika obolelih

Medicinski koordinator kovid bolnice u Areni Predrag Bogdanović izjavio je danas da pooštrene mere tokom protekla tri vikenda nisu uticale da pacijenata sa koronavirusom bude manje.

Jovo Mamula: Beogradska arena je pretvorena u privremenu kovid bolnicu, koronavirus Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Jovo Mamula / Beogradska arena je pretvorena u privremenu kovid bolnicu, koronavirus Foto: Ministarstvo odbrane

"To još nije dalo rezultata, tako da jutros radimo pojačanim intenzitetom, imamo veći broj prijema i uvek se traži mesto više", rekao je Bogdanović za Radio televiziju Srbije (RTS).

On je rekao da se trenutno u Areni leči 405 pacijenata, navodeći da je iz nedelje u nedelju sve teža klinička slika obolelih.

Na pitanje o potrošnji kiseonika u odnosu na novembar i decembar kada je bio jak talas, on je rekao da je tad bilo više ljudi na lečenju u Areni – oko 500, ali sada troše kiseonik za dva dana koliko su tada trošili za 15 dana.

"Samim tim vidite koliko je ozbiljna situacija", rekao je Bogdanović.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je juče da su konsultacije medicinskog dela Kriznog štaba sa premijerkom protekle u konstruktivnoj atmosferi, da je struka ostala pri stavu da epidemiološke mere moraju da budu pooštene, a da će o tome kakve će mere konkretno biti donete, biti odlučeno danas ili narednih dana.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije medicinsski deo nedeljama traži pooštrene epidemiološke mere i smatraju da su dvodnevna zatvaranja koja su primenjena prethodna dva vikenda nedovoljni za suzbijanje virusa.

Izvor: Beta, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article