N. E.danas 11:56

Konsultantska kuća Alvarez i Maršal dolazi u Srbiju 1Foto:Shutterstock/T. Schneider

Konsultantska kuća Alvarez i Maršal sa sedištem u Njujorku širi poslovanje i na Srbiju, kao i na region jugoistočne Evrope, saopštila je ova kompanija.

Direktor ove konsultantske kuće, jedne od četiri najveće na svetu, za ovaj region biće Nikola Avramović, koji je već viši direktor za finansijski konsalting za Austriju.

Firma Alvarez i Maršal najpoznatija je po učešću u rešavanju čuvenog bankrota Liman bradrsa 2008. godine koji je bio okidač za svetsku finansijsku krizu.

Kako se navodi u saopštenju, dolaskom Alvareza i Maršala „finansijsko savetovanje u regionu dobija nove ekspertize i mogućnosti za firme i finansijske institucije u oblastima kao što su restrukturiranje i sanacija firmi, akvizicije, spajanja kompanija i optimizacija poslovanja“.

Ime Alvarez se ne čuju prvi put u regionu. Antonio Alvarez III, direktor AM u Londonu za Evropu, je 2017. godine postavljen za upravnika kompanije Agrokor, po izboru ruskih banaka koji su bili najveći poverioci hrvatskog holdinga.

„Očekujemo da će zbog dinamičnog rasta ekonomija u Srbiji i regionu, kao što su Hrvatska i Slovenija, u budućnosti postojati sve veća potreba za ovom vrstom ekspertize, a shodno tome i za različitim vrstama finansijskog savetovanja. Pružanjem vrhunske ekspertize i znanja koje nudimo, doprinećemo da najsavremenije poslovne prakse koje se primenjuju u svetu, sada budu dostupne i u našoj zemlji. Rast broja velikih kompanija, njihovog kapitala i obima poslovanja, povećao je tražnju za vodećim svetskim ekspertima u oblasti finansijskog savetovanja i naveo nas da svoje poslovanje, posle Amerike i Zapadne Evrope, proširimo i na region Balkana, odnosno jugoistočne Evrope. Potrebe ovog tržišta biće zadovoljene dolaskom iskusnih svetskih stručnjaka iz ove oblasti koje Alvarez&Marsal ima“, rekao je Avramović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.

Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.

– Stevan Filipović, filmski režiser

Originalni tekst