Raznovrstan program koncerta će činiti najpopularnija dela horske literature u novom ruhu kao i originalni aranžmani srpskih, ruskih i gruzijskih pesama. Na programu su dela Arhangelskog, Mokranjca, Rahmanjinova, a koncert počinje u 19 časova.

Hor Istočnik osnovan je pre osam godina i aktivno nastupa na koncertima i manifestacijama koje se održavaju širom Srbije i u inostranstvu, pod rukovodstvom dirigenta Milutina Jocića.

Zapamćene nastupe je ostvario 2020. godine na međunarodnom festivalu  „Banjalučki horski susreti” kao gostujuću hor iz Beograda. Hor Istočnik je više puta nastupao na muzičkoj manifestaciji „Raspeto Kosovo” u Kruševcu, izvodeći dela Rasinskog, Mokranjca, Marinkovića i mnogih drugih. Svojevremeno hor je učestvovao i na bogosluženjima Kalemegdanskih svetinja kao i u drugim beogradskim hramovima. Negovanje tradicije nacionalne vokalne muzike srpskih kompozitora, kao i narodne vokalne lirike, jedan je od glavnih ciljeva ovog ansambla. Bogat zvuk Muškog hora Istočnik čine jedinstveni glasovi njegovih članova, među kojima su i profesionalni pevači Hora Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane Stanislav Binički kao i Hora Radio-televizije Srbije. Pored muzike srpskih autora, bogat i raznovrstan repertoar čine i dela iz bogate riznice svetske duhovne i svetovne muzike.

Post Views: 13

Originalni tekst