Kon: Nije razmatrano uvođenje policijskog časa

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa Predrag Kon izjavio je danas da uvođenje policijskog časa nije bilo razmatrano na sednicama Kriznog štaba i dodao da bi ta mera izazvala ekonomsko i političko nezadovoljstvo.

Predrag Kon Foto: Srđan Ilić
Predrag Kon Foto: Srđan Ilić

Kon je za televiziju Pink rekao da je o uvođenju policijskog časa čuo u izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali da Krizni štab ne razmatra tu meru iako bi dala rezultate, u vidu smanjenja broja novoinficiranih koronavirusom.

On je naveo da treba razumeti da postoji ekonomski-politički deo problema povećanog broja novoinficiranih, ali da medicinski deo Kriznog štaba za sada insistira na poštovanju već donetih mera.

Kon je rekao da će učenici krenuti u škole u ponedeljak, ali da bi se tema prelaska na onlajn nastavu mogla naći na dnevnom redu neke od narednih sednica Kriznog štaba.

Zbog sve teže epidemiološke situacije i popunjavanja bolničkih kapaciteta u četvrtak je zasedao Krizni štab, a javnosti, i pored najava, nije saopšteno da li će biti donete nove mere i koje.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je u petak nakon sastanka s direktorima kovid bolnica da će nadležni poslušati struku i sa novim merama za suzbijanje širenja koronavirusa izaći za dan ili dva

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article