Komunalna milicija: Kršenje epidemioloških mera u osam beogradskih lokala

Osam ugostiteljskih objekata u glavnom gradu radilo je sinoć, uprkos važećim protivepidemioloških mera, a najveći broj gostiju zatečen je u lokalu na Dorćolu, naveo je zamenik šefa komunalne milicije Beograda Darko Dujović.

Komunalna policija ilustracija
Komunalna policija ilustracija

On je gostujući jutros na RTS-u naveo da su svi lokali ispražnjeni, a da su vlasnici i gosti dobili prekršajne prijave.

"Pretpostavljamo da je do (narušavanja epidemioloških mera) možda došlo zbog zaključavanja ugostiteljskih objekata i prekida rada za vikend, pa su možda ugostitelji hteli da na taj način nadomeste malo neki svoj pazar, profit, a da se posetioci, možda malo duže zabavljaju", kazao je Dujović.

Novosadska policija je sinoć oko 23 sata, prekinula skup u prostorijama fudbalskog kluba u Veterniku na kom je bilo oko 20 osoba.
Kako se navodi u policijskom saopštenju, kontrolom objekta utvrdjeno je da je skup organizovan suprotno važećim epidemiološkim merama i da će Komunalna milicija procesuirati prisutne u odgovarajućem prekršajnom postupku.

On je dodao i da je komunalna milicija uz asistenciju policije zatekla u lokalu na Dorćolu 82 osobe i naredila gostima da napuste objekat.

"Niko od njih nije nosio masku, nisu se pridržavali epidemioloških mera i nisu držali propisanu distancu. Lokal je ispražnjen, a protiv svih će biti izrečene prekršajne prijave odnosno prekršajni nalozi za nepoštovanje mera, kako gostima tako i vlasniku", objašnjava Dujović.

Zamenik šefa komunalne milicije u Beogradu kazao je da na preostalih sedam mesta nije bilo toliko ljudi, ali da su i u njima kršene epidemiološke mere.

"Gosti nisu nosili maske, nije se poštovala distanca. Svi lokali su zatvoreni i protiv svih je podneta odgovarajuća prekršajna prijava", objašnjava Dujović.

U Srbiji je epidemiološko stanje poslednjih dana se teže, a Krizni štab je odlučio, a Vlada naložila da tokom ovog vikenda lokali budu zatvoreni,

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article