Kompanija Epl (Apple) saopštila je da krajem meseca pokreće novu aplikaciju sa „najvećim katalogom klasične muzike na svetu“, eksluzivnim komadima i naprednom pretragom.

Aplikacija „Apple Classical Music“ imaće pet miliona dela klasične muzike i mogla bi da postane konkurent retkim aplikacijma koje su isključivo posvećene toj vrsti muzike, kao što Idagio koji nudi dva miliona komada.

Epl će pokrenuti aplikaciju 28. marta i omogućiti da se brzo i lako pronađu snimci klasične muzike zahvaljujući naprednoj i prilagođenoj pretrazi.

Korisnici će moći da traže kompozitora, snimke, komad, dirigenta i da odmah pronađu ono što žele. Aplikacija će nuditi i biografije kompozitora kao i detaljne vodiče kroz mnoga ključna dela klasične muzike.

Do sada je klasična muzika bila uključena u ponudu Epl Mjuzik (Apple Music), kao što je to slučaj i sa drugim servisima za striming, recimo Spotifaj (Spotify).

Kompanija Epl je dodala da će biti neophodna pretplata na Epl Mjuzik i da će nova aplikacija uskoro biti dostupna na Androidu.

Originalni tekst