Na komemoraciju su među prvima došla neka od naših najvećih glumačkih imena Svetlana Bojković, Seka Sablić, Branka Petrić, Gordan Kičić, pozorišni reditelj Jagoš Marković, kao i političar Zoran Živković.

Skup je otvorila upravnica pozorišta Tamara Vučković Manojlović.

Glumica Branka Veselinović, koja je preminula prošle nedelje u 105. godini, biće sahranjena danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Opelu će prethoditi komemoracija u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, na kojoj će o njoj govoriti kolege i prijatelji.

Foto: printscreen

Pogledaj galeriju

Branka je ostvarila više od 100 uloga u pozorišnim predstavama i preko 50 rola u televizijskim serijama i filmovima. Od 7. septembra 2022. godine, nakon smrti američke koleginice Marše Hant, postala je i najstarija glumica na svetu, a tu titulu nosila je do samog kraja. Internacionalnu karijeru ostvarila je u SAD igrajući na engleskom jeziku naslovnu ulogu u komadu “Majka Hrabrost”.

Uloga Gine u “Ožalošćenoj porodici” donela joj je prestižnu Sterijinu nagradu 1964. godine. Dobitnica je mnogih priznanja za glumački i humanitarni rad, poput Ordena rada sa zlatnim vencem, Nušićeve nagrade za životno delo, Vukove nagrade, kao i nagrade Mali princ za životno delo, koju dodeljuje Međunarodni festival pozorišta.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst