Kosovo onlinedanas 23:59

Komandant NATO za Evropu: Treba pojačati snage na KiM i u BiH, poslati više trupa i tešku artiljeriju 1Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Vrhovni komandant Natoa za Evropu, general Kristofer Kavoli poručio je da Alijansa na Kosovo treba da pošalje ne samo više trupa, već i tešku artiljeriju kako bi se osigurala bezbednost regiona, prenosi Indeks onlajn.

„Uradili smo reviziju plana i on je pokazao da nam je potrebno ne samo više snaga, već i teška artiljerija Natoa da bude raspoređena u regionu. Trupe u Bosni i Hercegovini i snage Kfora na Kosovu moraju biti povećane radi praćenja i otkrivanja pretnji protiv njih“, rekao je general Kavoli pred senatorima SAD, prenosi Kosovo online.

Smatra da je Rusija „hronična pretnja“ svetu, i da uznemirava činjenica o stvaranju strateškog saveza između Rusije, Kine, Irana i Severne Koreje.

„Pred nama su izazovna vremena, u najmanju ruku, u evropskom teatru. Ruski brutalni i ničim izazvani rat opustošio je Ukrajinu za više od dve godine. Ruske snage uništavaju gradove i uništavaju nevine živote u razmerama koje nisu viđene od Drugog svetskog rata. Ove zemlje stvaraju isprepletena strateška partnerstva u nastojanju da izazovu postojeći poredak. Ovo je duboko neprijateljsko nacionalnim interesima SAD“, zaključio je Kavoli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Najnovije

Politika

Originalni tekst