Unos tečnosti je ključan za održavanje optimalnog funkcionisanja organizma, posebno tokom fizičkih aktivnosti. Tokom  jednog dana čovek u svoj organizam unosi određenu količinu vode, ali je isto tako i izbacuje.

Nedovoljan unos tečnosti, naročito tokom treninga sa sobom nosi brojne negativne posledice kao što su gubitak elektrolita koji su nam potrebni za disanje, kretanje i druge životne funkcije.  Da bismo izbegli neželjene efekte kao što je dehidratacija, važno je održavati balans između onoga što unosimo i onoga što trošimo.

Iako intenzivne fizičke aktivnosti donose mnoge koristi za fizičko i psihičko zdravlje, one mogu biti veoma iscrpljujuće i dovesti do dehidratacije. Konzumiranje vode pre početka vežbanja pomaže u pripremi tela i održavanju energije tokom čitavog treninga. Sa druge strane, tokom fizičkih aktivnosti, voda igra ključnu ulogu u hlađenju organizma zbog čega je izuzetno važno redovno je unositi, ali isto tako nadoknaditi izgubljenu tečnost odmah nakon vežbanja.

Održavanje adekvatne hidratacije tokom celog dana od suštinskog je značaja za zdravlje organizma. Pored količine unete vode, važno je znati i njeno poreklo. Voda sa prirodnih izvora u netaknutoj prirodi može dodatno poboljšati funkcionisanje našeg tela. Jazak voda je idealan saputnik u svakodnevnoj rutini, jer dolazi iz čistog izvorišta u srcu Fruške gore i nudi hidrataciju bez potrebe za dodatnim filtriranjem. Ova jedinstvena osobina čini Jazak vodu jednom od najkvalitetnijih voda koje možete pronaći na tržištu.

Svaki gutljaj ove vode je kao da pijete direktno sa izvora, upijajući sve blagodeti prirode. Dostupna je u različitim ambalažama koje se lako mogu uklopiti u svaku torbu, pružajući osveženje u svakom trenutku. Pored standardnih pakovanja od 0,5l, 1,5l i 5l, Jazak voda dostupna je i u  ambalaži od 0,75l, sa „smart sport“ čepom, osmišljenim sa ciljem da se voda u bilo kom položaju ili pokretu ne bi mogla prosuti iz flaše. Bilo da je u rukama, rancu, torbi ili na zadnjem sedištu automobila, voda se neće prosuti niti oštetiti stvari.

Post Views: 26

Originalni tekst