BEOGRAD, 29. jun 2021, (Njuz) – Pripadnici jedinice “Kobre” sprečili su rano jutros predsednika Srbije Aleksandra Vučića da zakaže TV duel sa predstavnicima opozicije.

Specijalna jedinica, koja inače obezbeđuje predsednika, munjevitom akcijom je zaštitila Vučića od ulaska u sukob sa više opozicionara na nacionalnoj frekvenciji, čime bi ozbiljno ugrozio svoj politički rejting.

– Predsednik je hrabar i zaista je bio spreman da se razračuna sa opozicijom na Radio-televiziji Srbije, ali naš glavni zadatak je da po svaku cenu zaštitimo njegovu bezbednost i rejting. Procena je bila da bi popularnost predsednika ozbiljno bila ugrožen, iako je on bio ubeđen da bi mogao da išamara argumentima čak i desetoricu opozicionara odjednom. Zato smo morali da intervenišemo i sprečimo da dođe do tako ozbiljnog incidenta – rekao je za Njuz izvor iz bliskog okruženja predsednika Vučića.

Kako nezvanično saznajemo, predsednik je rano jutros krenuo ka govornici u hodniku predsedništva sa namerom da javno izazove Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića, Miroslava Aleksića i Mariniku Tepić na TV duel. Međutim, uvek budne “Kobre” hitro su reagovale.

– Jedan specijalac mu je uleteo klizećim startom, drugi je skočio na pod kako bi predsednik Vučić pao na nešto meko, a treći je telom iz zaleta srušio govornicu i počupao mikrofone. Bilo je jako dramatično jer je predsednik snažan čovek i ne možete ga baš tako lako savladati. Najviše smo se bojali da će nas, kada ustane i sabere se, napasti monologom o napretku Srbije, ali na svu sreću, to se nije desilo. Izvukli smo se i sve se srećno završilo – zaključio je za Njuz jedan od pripadnika “Kobri”.

Nenad Milosavljević
Bojan Savić

The post “Kobre” sprečile Vučića da izađe na TV duel appeared first on Njuz.net.

Original Article