Potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Predrag Marsenić izjavio je da ako vlast ostane pri stavu da ne prihvata tri uslova koja je postavila opozicija, koalicija NADA neće izaći na predstojeće lokalne izbore i „pružiće aktivan otpor takvim izborima“.

Marsenić je u intervjuu za današnji list Nova rekao će opozicija možda izaći na izbore ako vlast u narednim danima odluči da prihvati zahtev da se u istom danu održe beogradski i lokalni izbori.

„Ukoliko se donese sutra, možda postoji neka nada da se (birački) spiskovi mogu srediti. Ali zamislite da to urade 17. aprila, onda nema vremena za sređivanje spiskova i vođenje kampanje. Ako odluke o prihvatanju naših zahteva nema sledeće nedelje, neće biti ni vremena da se unapred izborni proces“, naveo je Marsenić.

On je dodao da, ako opozicija ne izađe na izbore to neće biti bojkot, već aktivan otpor.

„Spremamo niz akcija ukoliko vlast ne popusti i ne prihvati naše zahteve. Te akcije će biti sprovedene i kroz institucije i van njih i svakako će zahtevati uključivanje građana. Time ćemo jasno poslati poruku da to što će se održati nisu izbori i da ih ne priznajemo“, istakao je Marsenić.

Prema njegovim rečima, borba opozicije bi se nastavila i bez učešća u skupštinama koje budu formirane nakon takvih izbora i kroz parlament Srbije.

„Mi od naših zahteva nećemo odstupiti i jasno smo rekli da ništa nije prihvaćeno dok sve ne bude prihvaćeno“, dodao je Marsenić.

Post Views: 7

Originalni tekst