Sran Jovanovi, najbolji srpski sudija, dobio je poziv od Fudbalskog saveza Kipra da deli pravdu na derbi meu etvrtfinala tamonjeg nacionalnog Kupa izmeu Anortozisa i Arisa.

   !

FOTO: M. Vukadinovi

Tom odlukom dokazano je da Evropa ceni umee naeg arbitra koji neretko sudi i utakmice Lige ampiona.

Prema informacijama koje prenosi Sport klub, Sran Jovanovi je obavio razgovor sa uvenim Robertom Rosetijem, predsednikom Sudijske komisije UEFA, nakon kog je dobio definitivno odobrenje da sudi me Kupa Kipra.

Ovaj me e se odigrati u etvrtak od 18 asova, a Jovanovi e deliti pravdu igraimaAnortozisaiArisa iz Limasola, meu kojima su i bivi igrai beogradskihveitih rivala, Veljko Nikoli i Slobodan Uroevi.

Nije neuobiajeno da Fudbalski savez Kipra angauje strane arbitre za vane utakmice prvenstva. Kiparska liga je ve imala nemake, panske i druge sudije na svojim terenima, a sada e im se pridruiti i Sran Jovanovi. Pored njega, meeve etvrtfinala e suditi i Rade Obrenovi iz Slovenije, to pokazuje da Kiprani cene kvalitet i iskustvo sudija iz drugih zemalja.

Ova odluka Fudbalskog saveza Kipra predstavlja priznanje za Srana Jovanovia i potvrdu njegovog autoriteta meu sudijama u Evropi. Sudijske vetine srpskog arbitra e biti pod lupom i na meunarodnom terenu, gde e imati priliku da pokae svoje znanje i iskustvo.

Podsetimo, njegova nedavna intervencija iz VAR sobe, tokom mea Radnik – Partizan u Surdulici, pokrenula je lavinu saoptenja u srpskom fudbalu.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meu Srbija – Bugarska u Leskovcu

BONUS SADRAJ

Knjiga o naem asu koja je izazvala veliku panju nosi naziv „Novak, pariske prie„. Proite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada nevienim fotografijamapredstavljen je ivot slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poruite jo danas ovo remek-delo koje e vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporuujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst