PREDSEDNIK Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je da nema dilemu da su najmanje trojica lidera stranaka parlamentarne većine bila na sastanku kod američke ambasadorke i da je ona tražila da ne budu deo vlade mandatara Miodraga Lekića.

КНЕЖЕВИЋ ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ Најмање тројица лидера уочи одлуке о Влади били у Амбасади САД: Држе их у шаци због умешаности у шверц

Foto: Jutjub/Alo Online ME

– Nemam dilemu da je jedan broj lidera stranaka koje je trebalo da čine vladu bio u američkoj Ambasadi i nakon toga smo prvi put odložili stavljanje potpisa na zakazivanje sednice Skupštine.

To se ponovilo i pred 4. januar“, kazao je Knežević za podgoričku Aplus tv.

On je rekao da im je zauzvrat obećano da će im oni omogućiti pravljenje nekog koalicionog aranžmana koji bi obuhvatao i zajedničkog kandidata za predsednika i za prevremene parlamentarne izbore, odnosno formiranje koalicione liste.

Knežević je, kako prenosi portal Aplus u odgovoru na pitanje šta je uticalo “buđenje iz kome” – pritisak međunarodne zajednice ili ucene, rekao da je reč o kombinaciji.

-Pritisaka međunarodne zajednice i evidentnim ucenama da je jedan deo stranaka koje je trebalo da učestvuju u formiranju vlade bio umešan u šverc cigareta, rekao je, između ostalog, Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst