Fanovi Elvisa Preslija veruju da je njegova porodica prokleta jer su mnogi njeni članovi umrli iznenada i mladi

Elvis i Prisila Presli 1968. godine, nakon rođenja ćerke Lise Mari Presli
Elvis i Prisila Presli 1968. godine, nakon rođenja ćerke Lise Mari Preslifoto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Lisa Mari Presli, ćerka kralja roka Elvisa Preslija i njegove supruge Prisile Presli, preminula je u 55. godini nakon srčanog zastoja, zbog kog je hospitalizovana nekoliko sati ranije.


Prisila Presli i porodica Presli su šokirani i očajni zbog tragične smrti njihove voljene Lise Mari – navedeno je u zvaničnom saopštenju. – Oni su duboko zahvalni svima na podršci, ljubavi i molitvama i mole za privatnost u ovom teškom trenutku.


Ovo je, inače, još jedna iznenadna tragedija u porodici Presli, koja je pretrpela mnogo bolnih udaraca u prošlosti – toliko da internet bruji o “prokletstvu Preslijevih”.

Lisa Mari Presli preminula je nakon srčanog zastoja
Lisa Mari Presli preminula je nakon srčanog zastojafoto: Chris Delmas / AFP / Profimedia

Život Lise Mari obeležen je smrću i tragedijom od ranih dana, a upravo je ona bila ta koja je pronašla njenog oca Elvisa Preslija mrtvog na podu kupatila u avgustu 1977. godine. Imala je tada samo devet godina, a njen otac preminuo je vrlo mlad, tek u 43. godini.


Mnogi fanovi Preslijevih veruju da je porodica Presli ukleta, na sličan način na koji se to priča o Kenedijevima već decenijama, a smrt Lise Mari samo je dolio ulje na vatru ove teorije.

Elvis, njegov brat i njihovi roditelji preminuli su mladi. Kralj rokenrola rođen je u Misisipiju 8. januara 1935. godine, i to kao blizanac. Njegov identični brat blizanac Džesi, koji je došao na svet 35 minuta pre njega, bio je mrtvorođen. Trenutak u kom je Elvisova majka Gledis shvatila da srce njene bebe ne kuca bio je razoran: odveo ju je u alkoholizam i, potom, u preranu smrt sa 46 godina.

On this day in 1935, Gladys Love Presley gave us The King. The man who would change the world as we knew it thru his talent and voice, nurtured by the selfless love and devotion of his mother. Thank you Gladys. Long The King #ElvisPresley #TheKing #sacrifice #music pic.twitter.com/0BSDLFiw8q

— Issy van Randwyck (@issy_van_rand) January 8, 2023

Za života, Gledis je volela Elvisa nežnom majčinskom ljubavlju, ohrabrivala ga i verovala da je rođen za velike stvari. Svu svoju pažnju koju je spremala za dvoje dece poklonila je Elvisu, a umrla je premlada. Isto tako naglo otišla su i trojica njene braće, svi u četrdesetim. I njen suprug Vernon preminuo je iznenada, kada je sa 63 godine doživeo srčani udar, dve godine nakon sinovljeve smrti.


Elvisova ćerka Lisa Mari dobila je četvoro dece, a 2020. godine ostala je bez sina Bendžamina. On je – u istom kupatilu u kom je Lisa Mari pronašla svog mrtvog oca – izvršio samoubistvo kada je imao samo 27 godina.

Bendžamin Kio, sin Lise Mari Presli, izvršio je samoubistvo 2020. u kupatilu u kom je umro njegov deda Elvis
Bendžamin Kio, sin Lise Mari Presli, izvršio je samoubistvo 2020. u kupatilu u kom je umro njegov deda Elvisfoto: lisampresley, Instagram

Njen sin je pucao sebi u usta usred rođendanske zabave svoje devojke, a spekulisalo se da je to učinio pred njom.


I dalje očajna i skrhana zbog ovog tragičnog gubitka, i Lisa Mari je umrla neočekivano i mlada. Nakon što joj je pozlilo, u njen dom je pozvana hitna pomoć, posle čega je hospitalizovana, ali je ubrzo konstatovana smrt.

Originalni tekst