KLADIONICE predviđaju da će bivši predsednik i republikanski kandidat Donald Tramp pobediti u četiri od sedam sving država, ali će izgubiti izbore sa malom razlikom, pokazuju podaci onlajn platforme Polimarket.

КЛАДИОНИЦЕ ПРЕДВИЂАЈУ: Трампа чекају успони и падови, ево како ће бивши председник проћи на изборима

Foto: Tanjug/AP

Sving države su one države koje nemaju tendenciju da dosledno glasaju za kandidate bilo Republikanske ili Demokratske stranke, i često odlučuju o ishodu predsedničkih izbora. U 2024, ove države se smatraju Viskonsin, Mičigen, Pensilvanija, Severna Karolina, Džordžija, Arizona i Nevada.

Prema tvrdnjama servisa, Tramp stiče naklonost kladionica u četiri sving države. U Džordžiji i Severnoj Karolini, njegove šanse za pobedu se procenjuju na 56%, u Nevadi – na 53%. U Arizoni, Tramp ima šanse od nešto više od 50 odsto uz minimalnu prednost u odnosu na demokratsku protivnicu Kamalu Haris.

Istovremeno, potpredsednik Haris je trenutno ispred Trampa u tri od pomenutih država. Njene šanse za pobedu u Mičigenu su, prema kladionicama, 64%, u Viskonsinu – 58%, u Pensilvaniji – 55%.

Pod pretpostavkom da su procene kladioničara tačne, Haris će teoretski pobediti na izborima, dobivši 270 elektorskih glasova u odnosu na Trampovih 268.

Američki predsednički izbori održaće se 5. novembra. Trampa zvanično predlaže Republikanska partija za šefa države. Aktuelni potpredsednik Haris, koji tek treba da dobije zvaničnu nominaciju od strane stranke na predstojećoj konvenciji u Čikagu, planira da se kandiduje kao demokrata.

(ria.ru)

BONUS VIDEO – RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst